LotuszElvalaszto

Blog

Blog

A balkezesek Kronobiológiai képlete

A kronobiológiai elemzések 100 %-ban jól működnek! Ha valaki azt állítja magáról, hogy ő másmilyennek született, mint amit az elemzésben olvas, az nem az elemzés hibája. Nem érdemes az elemzést megkérdőjelezni, mert akkor nem haladunk előre. 

De akkor miért nem stimmel olykor a magadról olvasott elemzés?

Sérülés vagy trauma hatására sok ember megváltoztatja a veleszületett tulajdonságait. De a szülői nevelés vagy divat is ilyen hatású. Egyeseket a szüleik erősen leszoktatták a velük született a vérmérsékletükről. Például azért, mert ők más adottságúak, mint a gyerek.

Erre vannak az ügyes módszerek

Mindegyik probléma, de ha az ember végre ismeri, hogy milyennek született, akkor manapság van módszer a korrekcióhoz. Hozzáférhetőek mindenki számára  azok az eszközök, módszerek, aminek segítségével véget vethetünk a traumatizáltságnak, illetve a ránk kényszerített viselkedésnek.

Jó gyógyír a sérülésekre az ÉFT, a kineziológia, a hipnózis, és  még számtalan más módszer is. Akár az is elegendő lehet, hogy megpróbálsz úgy élni, abban a tempóban, olyan vehemenciával, annyi terheléssel, ahogy az elemzésben olvastad. Olykor pusztán ez a tudatosítás is megoldás lehet. 

De térjünk vissza a balkezességre! 

Ez egy másik eset, amikor a képlet és a szülött nem passzol. Balkezeseknél a jobb és a bal agyfélteke dominancia felcserélődik. Mivel az elemzésben az első oszlop a jobb agyféltekéhez kapcsolódó csakrák értékeit tartalmazza, a második oszlop pedig a bal agyféltekéhez tartozókat. Így, ha az agyféltekék dominanciája felcserélődik, ezek az értékpárok is megcserélődhetnek. Nem biztos, hogy megcserélődnek, de akár meg is cserélődhetnek.

A kronobiológia tanfolyam során ezt számtalanszor el szoktam mondani. Valamilyen oknál fogva mégis újra és újra megkérdezik, nem értik. 

Tehát a szabály így szól:

Balkezesek esetében egy tulajdonság értékpárjai - de akár lehet, hogy az összes értékpár - felcserélődhet. Sőt, az is lehet, hogy egyik sem cserélődik fel és az is lehet, hogy mindegyik.

Hogyan lehet megállapítani?

Én két módon szoktam eljárni. Az egyik kikérdezés. Megfigyelem a kliens megnyilvánulásait, felteszek pár célirányos kérdést. Máskor pedig kitesztelem. Hiszen a konzultáció során mindig az az első lépés, hogy még mielőtt bármihez is kezdenénk, én kiszámolom a kliens kronobiológiai képletét. Hogy is adhatnék neki bármilyen tanácsot, ha nem ismerem, milyen adottsággal született.  Aztán megfigyelem miközben a rajz tesztet végzi, vajon jobbkezes-e vagy bal. Ha balkezes, akkor kitesztelem, hogy ez a képletét megváltoztatja-e. Ha igen, akkor melyik síkon? 

Egy-két felcserélődött értékpár Segítségként leírok ide néhány tulajdonságot értékpárokkal együtt. Az egyik a képletben látott érték, a másik pedig, hogy mivé lesz felcserélődés esetén.  Tehát nézzünk néhány kiegyensúlyozatlan értékpárt, ahol a tulajdonságok látványosan éppen az ellenkezőjére fordulHATnak balkezesség esetén. 

Példák

eredeti »»»   a felcserélődött

 • Kovzervativból »»» Raptorikus

 • Raptorikusból »»» Konzervatív

 • Lobélikusból »»» Konzervatív

 • Önérvényesítőből »»» Önfeláldozó, Empatikus vagy Szenvedélyes

 • Önfeláldozóból »»» Önérvényesítő vagy Diplomatikus

 • Diplomatikusból »»» Önfeláldozó vagy Empatikus

 • Szenvedélyesból »»» Önérvényesítő

 • Produktív Gondolkodóból »»» Produktív Kreatív Produktív Kreatívból »»» Produktív Gondolkodó

 • Harmonikus Gondolkodóból »»» Harmonikus Kreatív

 • Gyakorlati Gondolkodóból »»» Gyakorlati Kreatív

 • Gyakorlati Kreatívból »»» Gyakrlati Gondolkodó

 • Harmonikus Kreatívból »»» Harmonikus Gondlkodó

Ahol többlehetőséget jelöltünk meg, az azért történt, mert a számértékeket kell figyelembe venni. Pl. nem mindegy, hogy a 75-27-es csakrapár fordul meg, vagy a 99-54.   Ez viszont már haladó tanfolyami tananyag. :-) Elemzést rendelésekor, ki kell pipálni, hogy a szülött nem balkezes, nem született éjfél körül (plusz/mínusz fél óra), nem élesztették újjá és éppen most nem él együtt az  ikertestvérével. Ugyanis ezek mind megváltoztathatják az elemzés helyességét. Mindegyik feljebb említett eset mélyrehatóan belenyúl az ember kronobiológiai képletébe. 

Előbb utóbb mindegyik témáról írunk a honlapon.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók