Blog

Blog

A gyerekeim nagyon mások

Egy anyuka kirándulni vitte a két gyermekét. A tavaszi dombok között autózva felfigyelt az útmenti tarka virágokra. 
- Nézzétek, mennyi pipacs és szarkaláb - lelkendezett az édesanya. A kislánya máris könyörgött, hogy álljanak meg virágot szedni.  
- Szerintem ez csak gyom - jegyezte meg kisfia. Én inkább az autóban maradok.  
- Kisfiam, te mindig csak a gazt veszed észre. Miért van az, hogy Zita a virágokat látja? 
- Nemtom - vonult vissza belső világába Zsolti. 
 
Olykor nem értjük a gyerekeinket. Azt hisszük, az egyik jól működik, míg a másik nem. Pedig ha ismernénk a Kronójukat, tudnánk, hogy mind a két gyerek kiválóan működik, csak másképp. Minthogy az adottságok nagy része velünk születik, az egyéniségünk egész korán kezd megmutatkozni. A Klimatikus Zita játék és vidámság iránti igénye a lényéből fakad már kiskorától fogva. Ő derűs és kíváncsi, imád emberek között lenni. Még az iskolai fényképen is ragyog. Pezsgő egyénisége vonzza az embereket. Néha kis rajongótábor követi őt.
 
Míg anyukája nem ismerte a vérmérsékleti típusokat, nem sokra becsülte a Zitától eltérő természetű fia elmélyült gondolkodásmódját, érzékenységét (aki Mimózikusnak született). Ám egyszer rábízta őket egy bébiszitterre. Megemlítette neki, nehogy megijedjen - ez a kisfiú sohasem mosolyog és már három hónaposan is mindenkit alaposan megvizsgált. Nem kell nagyon figyelni rá, megbízható és nem fog veszélybe kerülni. Ellenben a nővére, Zita!
 
Érdekes módon a gyerekekre vigyázó lány már tanultuk Kronót és gyorsan kiszámolta mindkét gyerek születési képletét. Azt mondta az anyukának, hogy ez a két gyerek tökéletesen működik.
 
Ezzel a kijelentéssel úgy megdöbbentette az édesanyát, hogy az anya végül nem ment el a programjára, hanem egész este a Kronóról beszélgettek a bébiszitterrel. Azóta már nem mentegetőzik a fia miatt, hanem büszkén meséli el más anyukáknak, hogy a Zsolti mindig a lényegre összpontosít és nem a külsőségekre koncentrál. Az igazság velejéig hatol, szereti a témazáró dolgozatokat és szívesen bíbelődik a szobájában komplikált szerelő játékokkal. Ma már erényként tekint az elmélyült gyermekére.
 Látja benne a lehetőséget és büszke rá.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében