Blog

Blog

A kakukktojás

A kakukktojás

 

Sosem véletlen, ha egy bizonyos családba beszületünk. Jó okkal történik mindez. Életünk első életforgatókönyvi szakaszában mindenkinek el kell szenvedni azt a sérülést, amin majd felnőtt korában dolgozni fog. Ezt nem lehet megúszni, mert kiüresítheti az életet. 
 
Az általam megfigyelt egyik ilyen sérülés a kakukkfióka- sérülés. Egy családban a szülők gyakran eltérő temperamentummal rendelkeznek. Nekik hevesebb, veszekedősebb, konfliktusokkal teli a kapcsolatuk. Amikor viszont nagyon hasonló tulajdonságú emberek élnek együtt, az kevésbé impulzív, izgalmas - bár sokkal nyugodtabb és barátibb a hangulat. A legnagyobb összhang akkor van egy családban, amikor még a gyerekek is hasonló fizikai érzelmi és intellektuális adottsággal születnek és így egy kupacban található egy fészekalja hasonló ember.
 
Ám lehet, hogy a sok közül egy kilóg az alomból. Olykor nem értik annak az egynek a másképp viselkedését. Vegyünk egy olyan családot, ahol mindenki inkább visszafogott, nyugodt, befelé forduló. Szeretnek olvasni, pihengetni, sokáig aludni. Egy intenzív gyerek számára ez a finom introvertált élet maga a pokol. Szeretnék, ha ez a gyerek is csöndben aludjon ebéd után, vagy a kanapén olvasgasson, … Miközben ő terhelésre és izgalmas kalandokra vágyik. Örülne egy váratlanul felbukkanó programnak, ami ha lehet legyen hangos és provokatív.
 
Ez a gyerek hamar el fogja hinni magáról, hogy ő vele valami baj van. Rosszabb esetben felveszi azokat a tulajdonságokat, amilyennel a környezete rendelkezik. Emiatt később akár meg is betegedhet vagy elidegenedhet a saját életétől, vérmérsékletétől, depresszív hangulatba eshet.
 
De fordítva is történhet. Láttam már olyan családot, ahol mindenki hihetetlenül hangos, mozgékony és sportos volt. Lelkesen kirándultak, csiklandozták, csókolták egymást. Míg a legkisebb (kakukkfióka), aki egy befelé forduló, megfontolt, komoly dolgokról ábrándozó, csendes kislány volt, kínzásnak élte meg a testvéreivel és a szüleivel való együttlétet. Legszívesebben magára zárta volna az ajtót, hogy elmenkülhessen a rajzaiba és végre csöndben ábrándozhasson. Önvédelemként még egy betegséget is produkált, hogy megvédje a saját idegrendszerét. Drasztikusan csökkent hallása és így végre eljutott az áhított csöndbe.
 
Tehát nagyon érdemes ismerni a családtagjaink temperamentumát, mert a legjobb szándékunk ellenére megterheljük azokat, akik kilógnak a sorból. A család a különböző identitások egysége és mindenki csak oda akar tartozni. Mindannyian azt szeretnénk érezni, hogy ő rendben van. 
 
Ehhez a Kronó ad segítséget, amely nagyon gyorsan, egy születési dátum alapján megmutatja ki, milyen vérmérséklettel született 
  • fizikailag
  • érzelmileg és 
  • szellemileg.
Ha van gyereked,  foglalkozol gyerekekkel, csoportokkal, edzéseket tartasz vagy egyszerűen csak szeretnél jól bánni azokkal, akik a környezetedben élnek, mindenképpen érdemes megtanulnod a Kronót.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében