Blog

Blog

A te gyomrod mit bír el?

A Kronobiológia 15 féle gyomor terhelhetőséget ismer. Te melyikbe tartozol? A "két fűszál" vagy a "rozsdás vasszöget is" típusba?
 
Sok szakma ad táplálkozási tanácsot az embereknek (edzők, orvosok, dietetikusok, ...)
 
Én személy szerint nagyon örülök, hogy manapság már van miből választani, ugyanis az emberekkel gyomra különbözőképpen terhelhető, így a tanácsadás során ezt figyelembe kell venni. Azonban erre még nincs módszer. Mindenkit egyformán kezelnek. 
 
KIVÉVE (!) a Kronobiológiát. A Kronó 15 különböző gyomor terhelhetőséget különböztet meg:  21, 22, 28, 41, 45, 49, 52, 55, 61, 65, 69, 72, 79, 83, 99 
 
Tekintsd ezeket százalékoknak.
 
Ha olvasod ezt a bejegyzést, már te is rendelkezel némi alappal, hogy milyen mértékben terhelhető a gyomrod. Ha nem emlékszel a gyomorcsakra értékedre, akkor nézd meg a Kronó képletedet: ITT.
A színes csakraábrán alulról a 3. szám. A színes táblázatban pedig a sárga sor középső száma lesz az. Az enyém például 72.
 
A Konzervatívoknak és a Mimózikusoknak nagyon alacsonyan terhelhető a gyomruk. Míg vannak olyanok - például a Raptorikusok -, akiknek 79-99 %-ban kívánja a gyomruk a terhelést. 
A múltkor Vivien szörnyülködve panaszkodott a férjére, aki esténként a mosogató mellett nagyokat harap a csípős kolbászba. - Fel se szeli, le se ül, alig rágja meg, ... Úgy eszik, mint egy disznó. És semmi baja tőle. Jót alszik utána. Érthetetlen!   - Én meg mindennek elolvasom a leírását. Figyelek a zsírszázalékra, van-e benne tartósítószer, ... Az is baj, ha valamiből sokat eszem. Újabban áttértem a vega kosztra. Laci észre se vette, hogy nem veszek magamnak húst. Örül, ha neki adom az én részemet.
Ennyiből rögtön tudtam, hogy Laci Raptorikus vagy Hélikus lesz, Vivien pedig Mimózikus vagy Konzervatív.  Így is volt. A klasszikus verzió. Vivien Mimózikusnak született érzékeny gyomorcsakrával (26), míg a férje Hélikus, 83-as terhelhetőséggel.
 
Viviennek a kis adagok, a kímélő ételek valóak. A férje épp ellenkezőleg. Ahogy egy ismerősöm mondaná, a rozsdás vasszöget is meg tudná emészteni. 
 
Viviennek jobban oda kell figyelnie magára. Valószínűleg egy idő után kifinomodik az érzékelése. Érzékenyebb lesz a gyomrában lejátszódó folyamatokra. Jobban figyelni fog a vásárláskor és a főzéskor is. Az ízléses terítésről most nem is beszélek - az egy másik bejelentkezés témája lesz. 
A férje pedig úgy gondolja, hogy szép-szép a teríték, de kissé túl van értékelve. Mit kell ezzel annyit laca-facázni? Egy szép hús, egy fűszeres körettel a pecsenyesütőnél számára mennyország. 
 
Nem is kell ebben egyetérteniük. Annak örültem, hogy egyikük sem tért el az adottságaitól. Mindenki akkor lesz egészséges, ha a saját terhelhetőségét, vérmérsékletét veszi figyelembe.
Sose felejtsük el! Az emésztéshez is energia kell. Ha valakinek összesen 46 egységnyi fizikai energiája van, míg a másiknak 133, akkor érdemes azt a 46-ot nem emésztésre fordítani, mert akkor mi marad a többi világi működésre?
 
Mindenképp legyél tisztában a gyomrod terhelhetőségével az egészséged érdekében. Az is ártalmas, ha "csak két fűszálat eszel", miközben a testednek valami tartalmasabbra lenne igénye. Ez esetben el fogsz erőtlenedni.
 
Ha ennél többet szeretnél tudni, bármikor elvégezheted a tanfolyamot.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Legyél büszke arra, hogy önfeláldozónak születtél!

Magas életenergiával élve sem könnyű

Ne akkor kapj észbe, amikor már elhagytak!

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében