Lotus

Blog

Blog

Amikor fáj a gyerek feje 

Amikor fáj a gyerek feje 
 
Gyakran panaszkodnak az anyák, hogy fejfájós a gyerekük. Ennek legtöbbször az az oka, hogy gyakorlatias típusú az agya és a mentális idegrendszere hamarabb kifárad.
 
Ő másképp terhelhető, mint ahogyan a mai iskolarendszer elvárja. Nem való neki a napi 6-8 óra tanulás és délután az újbóli tanulás. Az iskolában elárasztják azzal a rengeteg információval és a negyedik órától gyakran lekapcsol az agya. Szinte nem is hallja, mit mondanak neki. 
 
Aztán még ott a házi feladat és anya szerint gyakorolni is kéne.
 
Azonban a gyakorlatias agy ezt így nem bírja, vagy nem hozható ki belőle a maximum. Pedig akár zseniális és nagy mennyiségű információt is tud kezelni, csak kisebb részletekben kell neki adagolni. Muszáj kis szüneteket tartani, megpihenni. Nem tud egyhuzamban ennyit fókuszálni. nem Nagy szüksége van egy kis mozgásra, játékra, semmire.
 
A legrosszabb, amit egy szülő tehet, hogy erőlteti a délután plusz feladatokat. Esetleg arra ösztönzi a gyereket, hogy oldja meg a feladatot több féleképpen is.  - Minek? Kész van, nem – kérdezi a gyerek.
A gyakorlatias gyereket ne írassuk versenyistálló típusú iskolába. Hagyjuk olykor pihenni az elméjét, hogy elkápráztathasson bennünket a maga egyszerűségével. Hihetetlen, milyen jól közelítenek egy problémához! Micsoda letisztult és gyors megoldásokat találnak! Milyen egyszerűen tudnak valamit elmagyarázni!
 
Később sokan azért kezdenek el cigarettázni, mert akkor jogosan hagyják abba a munkájukat. Kimennek egy kicsit, elszívnak egy cigit és így legális megpihentetniük az agyukat.
 
Engedjük, hogy a gyakorlatias gyermek a maga módján jusson el a szellemi teljesítőképessége csúcsára és ne neveljünk boldogtalan, fejfájós utódokat.  A Kronó munkafelületen számold ki, mennyire terhelhető a gyermeked agya.
  • Gyakorlatias – alacsonyan terhelhető – kis részletekben, gyakran megpihenve tanuljon.
  • Harmonikus – közepesen terhelhető.
  • Produktív agy – nagyon igényli a sok információt. Épp az árt neki, ha nincs kihasználva a kapacitása.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Csupán egy reggel hány konfliktust élsz át?

Te legyél elégedett vagy a gyerek boldog?

Ki mennyit ül a fenekén?

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében