Blog

Blog

Anne a Zöld Oromból

Egyik kedvenc gyerekkori filmem Anne a Zöld Oromból. Többször is megnéztem.
 
A legszórakoztatóbb rész, amikor hazafelé tartanak Matthew-val a vonatállomásról. 11 évesen végre örökbe fogadta egy testvérpár, akik egy fiút kértek az árvaházból, de valami oknál fogva Anne-t küldték. Anne annyira boldog, hiszen eddig egyik családtól a másikhoz került és mindenhol rosszul bántak vele. Most pedig az öreg Matthew-val kocsikázik az új otthona felé a mezőn át.
 
Már a film első kockáiból kiderül, hogy az idős férfi nem sokat szól. Később kiderül, mennyire félénk, hiszen még udvarolni sem mert az egykori szerelmének. Sőt, a hétköznapok során is minden érzelmileg terhelt helyzet elől az istállóban keres menedéket, ahol a tehenekkel szerencsére nem kell beszélgetni.
 
Nos, ez a Matthew viszi haza Anne-t, aki élénk fantáziájú és igen cserfes kislány. Be nem áll a szája. Máris beleszeretett a vidékbe. A tavat, ami mellett elhaladnak máris elnevezi a fénylő tavának. Új nevet ad magának és ..
 
Matthew szinte ijedten és némán hajtja a kocsit a szóáradattól döbbenten. De mire a hazaérnek, Anne már le is vette a lábáról. Tudja, hogy a nővére ki lesz akadva, ha meglátja, hogy egy lányt hozott, sőt egy ilyen cserfeset és titokban kiélvezi magában ezt a rövid és színes üdeséget, amit Anne lelkes lénye áraszt magából.
 
Aki ismeri a Kronobiológiát, egyből látja a karaktereket és felismeri Matthew-ban az Érzékeny érzelmi adottságot. A férfi számára veszélyesek az érzelmek és feladat bármiről is beszélni. Ellenben Anne Szenvedélyes és visszatarthatatlanul hatni akar a világra, alig várja, hogy a világ is hasson rá. Hihetetlen késztetést érez arra, hogy minden gondolatát szavakba öntse.
 
És akkor még nem is beszéltünk Marilláról, akit megkeményített az élet - de Anne őt is leveszi a lábáról és sírig tartó szövetségesek lesznek.
 
Tudom, szakmai ártalom, de a legtöbb filmet Kronós szemmel nézem. A jó írók remek érzékkel építik fel az egyes karaktereket. Akárcsak egy focimeccsen, én legszívesebben a Kronobiológia alapján közvetíteném a szereplők között feszülő konfliktusokat.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében