Blog

Blog

Az anya, aki észrevétlenül mozgatja a szálakat

Rita így jellemezte az édesanyját: "Csak így, sok sok év távlatából visszaemlékezve veszem észre, hogy édesanyám milyen ügyesen teregetett bennünket a családban. Soha nem erőltetett vagy kényszerített dolgokat - legalább is nem vettük észre. De valamilyen rejtélyes, ügyes, manipulatív módon, finoman úgy intézte, hogy úgy legyenek a dolgok, ahogyan szerette volna. Emiatt sosem nehezteltünk rá.  
 
Sokáig észre se vettem, csak amikor a férjemmel haza utaztunk a szüleimhez, ő hívta fel a figyelmemet. - Megyek a boltba, bevásárolok az ebédhez. Nektek kell valami? 
- Nem, köszönjük, de ha akarod elviszlek autóval - ajánlottam fel. 
- Dehogy, pihenj csak. Sokat dolgozol egész héten. Nincs szükséged arra, hogy velem foglalkozz még hétvégén is és engem furikázz. 
- Tényleg ne segítsek? 
- Nem, nem, tényleg nem. Mindig egyedül vásárolok be. Megszoktam. Végül is te hétvégére jöttél ide.  Én ekkor már alig vártam, sőt, megtiszteltetésnek éreztem, hogy elvihetem anyát a Tescóba. Valójában anya úgy éri el, amit szeretne, úgy fejezi ki magát, hogy hatást gyakorol rám.  Jó színben tűnik fel és aztán láthatatlanul úgy irányítja a dolgokat, ahogy neki jó."
 
Ha Rita ismerte volna a Kronobiológiát, akkor tudta volna, hogy az anyukája Diplomatikus érzelmi adottságúnak született. A diplomatikus ügyesen manipulálja a környezetét, úgy, hogy ne bántsa őket meg, de mégis elérje, amit szeretne. Miután Rit aés a férje megtanulta a Kronót, rengeteg eset jutott az eszébe, amikor az anyukája ügyesen saját szája íze szerint alakította a dolgokat.
 
"Legutóbb akkorát nevettünk Ferivel. Anya nem is értette. Hazautaztunk hétvégére hozzá. Laza szombat délelőttöt tartottunk. Anya azt kérdezte a konyhából: - Gyerekek, ti kértek citromot a sörbe? - Igen! - Akkor hozzatok már limeot is a boltból, mert én inkább azzal szeretem."
 
IIyen ügyes módon küldte el a fiatalokat a kisboltba. Ők meg jót mulattak az eseten és a közös felismerésen. Összenéztek, aztán szívesen elugrottak citromért meg limeért is. Ha ismerjük magunkat és mások adottságaival is tisztában vagyunk, akkor nem bántódunk meg, ha az illető csak hozza formáját, vagyis azt, amilyennek született.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Legyél büszke arra, hogy önfeláldozónak születtél!

Magas életenergiával élve sem könnyű

Ne akkor kapj észbe, amikor már elhagytak!

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében