LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Az elvárásoknak való megfelelés

Pedig te csak jó szülő akarsz lenni ❗️

Ha egy gyerektől sorozatosan megkövetelik, hogy egy bizonyos módon viselkedjen, akkor előbb-utóbb igazodik az elvárásokhoz. Az a szülő, aki öntudatlanul eldönti, hogy a gyerekének milyennek kell lennie, az képes átformálni a gyermeke személyiségét.

Ez pedig egy folyamatos maszk 🙈 vagy stressz-viselkedés lesz a gyerek részéről.

A szülő azáltal, hogy olyan gyereket nevel, aki megfelel az elvárásoknak, megváltoztathatja a gyermek önmagáról alkotott képét is. Azok, akik ilyen gyerekként ilyen elnyomásban részesülnek, hajlamosak olyan pályát választani felnőttkorukban, ami a szüleiknek ugyan megfelelő, nekik viszont csöppet sem - hiszen nem illik az eredeti természetükhöz. Ebből aztán boldogtalanság, függőség, lázadás, betegség, depresszióra való hajlam … alakulhat ki.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Tökéletes anya – tökéletes gyerek

Az érzékeny Rózsa nagyon szeretett volna tökéletes anyuka lenni és ehhez tökéletesen akarta nevelni a gyerekét. Rendszeresen rászólt a kisfiára:

„Játsszál csendesebben!”

Máskor úgy, hogy:

„Robi! Ez tiszta bolondok háza! Nem a falu végén vagy!”

Amikor Rózsa először hallott a személyiségtípusokról, a fia már 15 évesen a középiskolába járt. Ekkor döbbent rá, hogy a gyönyörű utódja élénk és terhelhető Hélikus adottságú, aki együtt akar lenni másokkal. A szórakozáson és a bohóckodáson keresztül kapcsolódik az osztálytársaihoz.

Miután felismerte ezt, még volt ideje felhagyni azzal, hogy saját képére formálja az immár kamasz fiút. Ehelyett hagyta, sőt, biztatta, hogy Robi kibontakoztassa a személyiségét és felfedezze a Hélikusságából fakadó nyitottságot, örömöt, rugalmasságot.

Ha Rózsa előbb ismerte volna Kronobiológiát, vagyis a vérmérsékleti típusokat, több vidám percet élt volna át anyaként a gyermekével. Viszont még így is maradt némi ideje korrigálni.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Miért érdemes elvégezni a Kronobiológia tanfolyamot?

Végre megismerheted magadat.

Tűpontosan megtudod, hogy

 • mennyi és milyen mozgásra van szükséged

 • sok vagy kevés alvás egészséges számodra (egyeseknek szunyókálni is kell délben)

 • hogyan áll össze a szexuális energiád (ráhangolódás, lendület, kitartás, ...)

 • a gyomrodnak mi tesz jót: két szál répa vagy egy nagy adag hús?

 • mennyire nehéz kimondani ami benned zajlik

 • vagy mennyire fontos, hogy mindent kimondj - azonnal

 • mennyire tudod képviselni az érdekeidet

 • a saját vagy a közös célok motiválnak-e

 • mi okoz stresszt

 • és milyen munkakörnyezet való neked

 • ... és így tovább - csupa hasznos dolog!

Tanfolyamok

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók