Blog

Blog

Az én párom mindenre érzékeny

Az erősebb idegrendszeri adottságú emberek gyakran nem értik, vajon egyes emberek miért olyan érzékenyek, kényesek, ...
 
A társaságban egy butik tulajdonos férfi a feleségére panaszkodott.  
 
- Jaj, az én feleségemnek a divat pont nem számít, csak a kényelem. Már rég nem várom el, hogy nylon harisnyát vagy merevítős melltartót hordjon. Sose fogok ilyet rajta látni. Képzeljétek, még nadrágot is olyan alapon vesz, hogy puha és varrás nélküli legyen, ne kelljen hozzá öv, de még korca se legyen, mert kellemetlen érzés számára.
 
Nekem viszont fontos a márka. Sose vágnám ki a méreg drága ingemből a címkét. Neki meg az az első. Én ezt nem értem.
 
Ismerve a Kronobiológiát, támadt egy gyanúm. Elkértem a születési dátumaikat és gyorsan kiszámoltam, milyen adottsággal születettek ő és a felesége.
 
A gyanúm egy percen belül beigazolódott. A hölgy valóban érzékeny fizikai idegrendszerrel született, aki mindent érez. Ő akkor működik jól, ha zavarják a környezeti hatások. A szél, a huzat, a hideg, a kényelmetlenség. Szereti a védett, kuckós környezetet, a finom, puha ruhákat.
 
- Persze ez számos előnnyel is jár - meséltem a férjének. Szerintem nagyon könnyen leveszi, mit is gondolsz, hogy érzed magad otthon. Az üzletben pedig a maga módján bizonyos vevőkkel pont ő találja meg a hangot. És szerintem annak idején épp ebbe a finomságba szerettél bele. Ahogyan le tudtad nyűgözni, meg tudtad menteni őt, mert te sokkal erősebb vagy.
- Ez pont így van, de akkor én milyen vagyok. Azt is meg tudod mondani? - kérdezte mohón. 
Persze az ő képletét is megnéztem és beigazolódott a gyanúm, milyen messze is vannak ők a feleségével idegrendszeri terhelhetőségben. A férfi Raptorikus és Önérvényesítő adottsággal született és így még értelmezni sem tudta a párja érzékenységét.  Mégis egymásra találtak, mert épp ez a másképp működés nyűgözte le őket a másikban, amikor megismerkedtek. 
 
Megoldás:
 
Az ilyen kapcsolatokban nem a saját vagy a másik megváltoztatása a megoldás, hanem az ön és emberismeret. Mert ha ismerjük magunkat és a másik embert, akkor megértjük őt, nem szeretnénk átformálni és nem követelünk tőle olyat, amire az nem született. A Kronó képzés II. felében, a kapcsolati tipológiában épp ezekről az összeegyeztethetőségekről tanulhatsz.  Annyira izgalmas!
 
 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében