Blog

Az ötlet nem elég

Mielőtt még Robi megismerte a Kronóját (Klimatikus, Szenvedélyes, Produktív Művészi), nem sokra becsülte a sajátjától eltérő természetű embereket. Az élet derűs oldaláról közelítette meg a problémákat és annyira kiválónak értékelte optimista tulajdonságát, hogy észre se vette a gyengeségeit. 
 
Az irodában egy idő után elkezdtek a dolgok rosszul menni és egy tréningen megismerte a Kronót.
 
Megértette, hogy pusztán az ő optimizmusa és kezdeményezőkészsége nem elegendő a cég prosperálásához. Addig csak - a szerinte túl unalmas asszisztense - Zoli segített neki. Szerencsére Móni, a húga még időben betársult a céghez. 
 
Robi 20 éven át nagy testvér módjára cikizte a kitartó, komolyabb természetű húgát (Mimózikus). De miután Móni alaposan rendet rakott a papírok és  számlák között, emlékeztető sms-eket küldött a bátyjának és figyelt a határidőkre, az üzlet ismét kezdett fellendülni. Kevesebb reklamáció érkezett. 
 
A számlákat és leveleket időben elintézték, a tűzoltás-szerű kapkodás megszűnt.  Az első nyugodt délelőtti kávézás után Robi elkezdte valóban értékelni kollégáit. Felismerte, mennyire szüksége van az olyan segítőtársakra, mint a Mimózikus Móni, aki rendszerető és listákat ír, illetve a Konzervatív Zolira, aki mélységében is elmerül a problémákban. Ők biztosítják a hátteret, hogy ő szárnyalhasson és legyen is valami az ötletekből. Móni és Zoli nem hajszolják az izgalmakat, viszont kidolgozzák a folyamatokat. 
 
Robi felfedezte, hogy Móni és Zoli rend és szervezettség iránti elkötelezettsége valóságos áldás. Amikor egy ügyfél megdicsérte a csinos kávéscsészét és a virág formájú fahéjmintát a habon, Robinak leesett, egyes ügyfeleknek ez is számít. Miközben ő elégedetten hazaindult az új ügyféltalálkozó után, Zoli hajlandó volt ott maradni a nap végéig és iktatni a megállapodást. Könnyebb úgy együttműködni - akár egy lakásfelújításban, akár a munkahely feladatokban -, ha tudjuk, ki mire alkalmas, mennyire terhelhető, és mit fog szeretettel megcsinálni. Ennél a kommunikációs cégnél Robi az ötletember és a beindító motor. Klimatikus és Szenvedélyes. Könnyedén belevág dolgokba, szívesen szerepel és kommunikál. Optimistán vizualizálja a jövőt, míg a háttérben Móni és Zoli ügyel a részletekre.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében