Blog

Blog

Bánj az állatoddal természete szerint!

Egyszer egy kollégámhoz egy nyúl jelentkezett be - pontosabban a gazdája. Én először azt hittem ez vicc, de rá kellett jönnöm, hogy az állattulajdonosoknak éppoly fontos a kedvencük, mint egy családtagjuk. És igenis az ő esetükben is működnek az alternatív módszerek.
 
Előtte nekem eszembe se jutott ügyfélként állatokat fogadni. Pedig ÉFT tanfolyamon konkrétan tanuljuk az állatok kezelését a kopogtatós módszerrel. Sok sikerről számoltak be az állat tulajdonosok. Az aranyhaltól a lóig, mindenre van kezelési lehetőség.
 
 
 
A nyúl temperamentuma
 
Másnap megkérdeztem tőle, milyen kezelést alkalmazott és kiderült, hogy nem oldásra, hanem információra volt szükség. A gazdin végzett teszt azt mutatta, hogy a kis kedvenc azért érzi rosszul magát, mert nem a temperamentumának megfelelően bánik vele. A nyuszi ettől érezte magát stresszben.
 
Nyúl pajtás ugyanis konzervatív fizikai adottságokkal született. Állandó ritmusú, kiszámítható, ismétlődő napirendet igényelt.
 
Ellenben a rugalmas természetű gazdi minden nap más tempóban élte az életét. Az éppen aznapi hangulatának megfelelően bánt a nyuszival. Miután részletesen megbeszélték a nyúl temperamentumának igényeit, a gazda boldogan távozott és később a nyuszi állapota kifejezett javulásnak indult.    
 
Családállítás a cicára 
 
Később egy családállítás alkalmával egy cica problémáját állítottunk fel. Akkoriban ez rendhagyó esetnek számított. De az állítás az ő esetében is működött. Sőt, szinte azonnal és túl jól. A gazdi pár nap múlva legszívesebben visszacsináltatta volna az egészet és kérte volna vissza a régi búbánatos cicáját. Alig tudta feldolgozni ezt a teljes átalakulást. Szerencsére megértette, hogy a kiskedvenc régi kedélye nem az egészséges állapota.
 
Miután a cica visszaadta az őseinek azt, amit átvett tőlük és nem rá tartozott, már nem élte azok nehéz sorsát, végre stressz nélküli állapotban megélhette az eredeti kronobiológiai adottságát. Ettől kezdve lehetett játékos és szenvedélyes. Bár ezután több zajt csapott és nem csak a fotelban kuksolt, a gazdi végül beleszeretett a cicus új habitusába és megszokta az új, egészséges természetét.
Sok állatos sztorim van még a kronobiológia szempontjából. 
 
Például, hogyan válasszunk kisállatot, ha ismerjük a születési dátumát?  De erről majd egy másik bejegyzésben írok. 
 
Sőt az is érdekes téma lesz, hogy milyen sorstani kapcsolatod van a kutyáddal / cicáddal / lovaddal a Kronó szempontjából. (Rendelhetsz kapcsolati elemzést.) Addig is, ha szeretnéd megtudni, milyen adottságú az állatod, akkor használd bátran a kalkulátort vagy rendelj róla elemzést. 
 
Akár kapcsolatit is. :-)

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében