LotuszElvalaszto

Blog

Blog

És máris ott a fejében a megoldás!

Vannak olyan emberek, akikről már gyerekkorukban tudjuk, hogy vezetők lesznek. Erre nagyon hajlamosító fizikai adottság a Raptorikus temperamentum és az érzelmileg Önérvényesítő. Az alap természetük arra ösztönzi őket, hogy igazgatói pozíciót szerezzenek. Nem csak úgy megtörténik velük, hanem magukban hordozzák az irányítás vágyát.

Ha egy anya ismeri a gyermekét és annak Kronóját, vagyis megtudta róla, hogy Raptorikusnak született, akkor nem fog meglepődni vagy megsértődni, ha a gyerek átveszi a parancsnokságot. És azon se, ha határozottan bánik a vele együtt élőkkel. Egy ilyen kisgyerek nem akarja kikényszeríteni a neki tetsző dolgot, csak gyorsan megtalálja az adott helyzetben logikus megoldást, és úgy véli, hogy a többiek is azt akarják, ami őszerinte helyénvaló. Amennyiben a szülő kitart az álláspontja mellett, a gyerek tisztelni fogja ezért a viselkedéséért. De ha egyszer hagyja, hogy ugráltassa, akkor nem fog leszokni róla.

Egyszer egy Önérvényesítő barátnőm azt mesélte, hogy sokan megsértődnek, amiért nem kérdezi meg őket egy-egy dologról, hanem pikk-pakk egyedül dönt egy helyzetben. Például amikor le kell csapni egy jó lehetőségre, vagy döntést kell hozni egy programmal kapcsolatban. Mindig csak utólag észleli, hogyan viselkedett. - De hát annyira gyorsan jelenik meg a fejemben a megoldás. Olyan kristálytisztán, hogy eszembe se jut, hogy ezt valaki mással meg kéne beszélnem. Ösztönösen látom a megoldáshoz vezető utat - meséli. Utólag persze Empatikus természete arra sarkallja, hogy megbeszélje a többiekkel is. De a mai napig meglepődik, milyen hihetetlenül gyorsan reagál le egy helyzetet másokhoz képest. - Amikor megismerte a Kronóját, akkor végre megértette, hogy nincs vele semmi baj. Ez a vele született adottságából fakad.

Cimke: Raptorikus, Önérvényesítő

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók