Blog

Blog

Ha nem eszik a gyerek az oviban

Ami az egyiknek jó, a másiknak nem

 

Mindnyájan más tulajdonságokkal születünk. Az egyik velünk hozott tulajdonság a gyomorcsakra értékünk. Ez jelzi, mennyi energiát vagyunk képesek az emésztésre szánni. Ez egy teljes pontossággal kiszámítható adat. A magas gyomorcsakra terhelhetőséggel születettek kifejezetten szeretik, ha intenzív ízeket érezhetnek, ha van mit megemészteniük.
 
Másoknak épp az a megfelelő, ha lassan esznek meg valami könnyű ételt. Ők nagyon odafigyelnek arra, hogy mi kerül a testükbe. A Mimózikusok és a Konzervatív típusok kifejezetten szeretnek odafigyelősen táplálkozni. Sőt, egy ilyen gyomrú gyereknek ilyen táplálkozást kell biztosítani. 

Patrik csak üres tésztát eszik

 

Az 5 éves Patrik édesanyja kétségbeesetten panaszkodott, mert a gyereke a csupasz kenyéren és a kopasz tésztán kívül alig evett meg valami mást – még azt is lassan és nyammogva. Az óvónő és a dajka néni is teljes felháborodásának adott hangot, amikor délután az anyuka a gyerekéért ment az oviba. Arra gyanakodtak, hogy otthon lehet valami baj és a kisfiú szorong.
 
Később az ovónéni büntetést helyez kilátásba, de ez nem segített. Aztán szorongásra gyanakodtak és aggódtak Patrikért. Végül pedig azon aggódtak, hogy a gyerek előbb-utóbb megbetegszik a tápanyaghiány miatt. 
 
Mi van, ha nincs vele semmi baj?!
 
Miközben kiderült, hogy egészen másról van szó. Kiszámoltam Patrik gyomor-csakra értékét, a Kronobiológiai képlete egyértelműen megmutatta. Patrik a maga 22-es értékével pontosan tudta, mire van a testének szüksége és mit képes megemészteni. 
Nagyon egyszerű: 
  • minél kevesebb összetételű ételeket, 
  • semmi intenzívet nem akar érezni és 
  • mindezt lassan akarja megenni, 
  • kis mennyiségben.
Ő volt az egyetlen, aki tudta, mi jó a testének. Mindenki más a világ szokásos elképzeléseiből indult ki, vajon mi tenne jót Patriknak. 
 
Amikor az anyukának meséltem a gyermeke fizikai adottságairól, hogy mi való neki. És arról is, hogy már több ilyen gyereket láttam, aki egyébként később ezt a kopasz tészta effektust kinőtte. És arról is, hogy a kisfia nagyon jól tudja, mi való neki. Sőt, arról is biztosítottam, hogy valami rejtélyes oknál fogva, amit én nem tudok felfogni, de ezek a gyerekek nem szoktak a se alultápláltak lenni és se tápanyaghiányban szenvedni. Ekkorra megnyugodott és jelentős súly hullott le a szülői válláról.

Pár évvel később

 

Pár évvel később, amikor Patrik épp a 2. osztályba járt, találkoztunk. Ekkorra már egész sok mindent hajlandó volt megenni. Minden évben egyre több dologra lett nyitott a teste. De szerencsére abból nem engedett, hogy szeret lassan, egyszerűen és minőségi módon táplálkozni. 
Milyen jó lenne, ha mind a pedagógus, mind a szülő tudná, mire van szüksége a gyermekének. Mennyi felesleges aggodalomtól, feszültségtől kímélnék meg magukat, és mennyi szekálástól, atrocitástól, erőltetéstől a gyereküket.
 
Amennyiben te is szeretnéd ismerni a Kronót – pedagógusoknak, szülőknek, edzőknek kifejezetten ajánlott -, akkor ezen az oldalon bármikor megteheted.
 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében