LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Házassági évforduló helyett válás

Házassági évforduló helyett válás

Zsolt a házassági évfordulójukra 🥂 készült aznap este. Ehelyett a felesége bejelentette, hogy válni akar 💔. Hideg zuhanyként érte a hír. Ő úgy tudta, hogy minden rendben van közöttük. 

Azonban Vera, a felesége hónapok óta gyűjtötte a bejelentéshez az erőt.

- Én ezt nem bírom tovább.

- Mit nem bírsz tovább? Én azt hittem boldog kapcsolatban élünk - hebegett Zsolt.

- Szörnyűek ezek az érzelmi kitöréseid. Mindig azzal nyaggatsz, hogy fejezzem ki az érzéseimet.

- Hát, igen, mert olyan visszafogott és hűvös vagy. Én csak próbáltalak rávenni, hogy elmondd, ami benned zajlik. Én is így csinálom.

- Valójában én évek óta jelzem neked a legapróbb dolgokat is. De te nem veszed észre, nem érzékeled a jeleket, amiket küldök.

- Hát, miért nem mondtad, hogy bajod van.

- Én próbáltam, de sokszor ehhez nekem nincs erőm. Azt hittem, olvasol a tekintetemben, hogy megérted a hangsúlyomat, vagy érzed, amikor megbántasz.

- Micsoda? Én ezt tényleg nem érzékeltem.

- Igen, rájöttem az évek során, neked ezek meg se ütik az ingerküszöbödet. 

- Mit szerettél volna? Hogyan bánjak veled? Én még szerenádot 🎷is adtam neked. 

- Úristen! Az volt a legborzasztóbb. Mindenki engem nézett. Legszívesebben elsüllyedtem volna. Én nem bírom ezeket a hatalmas érzelmi lángolásaidat. Valójában nemhogy jól esett, inkább bántalmazásnak éreztem.

- Mit kellett volna tennem?

- Igazából arra vágytam, hogy bánj velem finoman, előzékenyen. Fáj, amikor leszidsz, de az is, amikor teátrálisan könyörögsz, hogy mutassam ki az örömömet. Hidd el, én valójában örülök, csak te ezt nem látod. Amikor nem ugrálok, mert hoztál egy csokor rózsát, akkor azt hiszed, hogy hálátlan vagyok. Pedig mindig megsimogattam őket és rájuk néztem.

De a legrosszabb, amikor társaságban vicces megjegyzéseket teszel rólunk és kibeszéled a dolgainkat. Legszívesebben kiugranék az ablakon szégyenemben.

Aztán meg megpuszilsz és átölelsz mindenki előtt.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Az egyiknek kávés csészényi is sok, a másiknak egy fazékkal is kevés

Vera arra vágyott, hogy úgy bánjon vele a férje, mint egy kedves, szelíd virággal🥀. Vegye észre, hogy a rendezett és nyugodt külső mögött ő igenis, érez.

Benne hihetetlen érzelmi feszültség játszódik, zajlik. De Zsolt a szenvedélyes érzelmi energiája miatt évekig nem észlelte a jeleket. Verát kifárasztotta férje sok beszéde, az áradó érzései, kirohanásai. Nagyon megterhelte a rázúdított sok érzelem és hangulat.

- Valójában csak azt szerettem volna, ha egy egy szóval vagy mosollyal boldoggá teszel. 

- De én le akartam neked hozni a csillagokat. 

- Jaj, ne! A csillagokat végképp nem kérem. Elég lett volna összebújva tv-t nézni. Persze nem valami ölős-harcolós-üldözős filmet.

Bár Zsolt azt hitte, tökéletes házasságban élnek, valójában a felesége szenvedett mellette.

Pedig Verának az elején tetszett Zsolt lángolása, hiszen ő erre képtelen volt. Pont ebbe az érzelmi kifejezésbe szeretett bele. Mostanában, ahogy így belegondolt, talán soha nem is szerette a férjét, csupán biztonságban érezte mellete magát. Neki már az is biztonságot nyújtott, hogy a férfi annyira szereti őt.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Kell, hogy legyen magyarázat!

Végül elváltak. Zsoltnak sok idő kellett kiheverni a sokkot. Amikor azt hitte, hogy toppon van az élete, akkor kapta a legnagyobb pofont.

A férfi az első érzelmi stressz oldás után megtanulta a Kronobiológiát. Nem akart máskor is hasonló helyzetbe kerülni. Együtt kiszámoltuk az előző barátnői adottságait is és mindegyikről kiderült, hogy Érzékenyek. 

Neki a finom, visszafogott nők tetszenek. Mindegyikről azt hiszi, hogy majd a rajongásával lenyűgözi, kibontja őket és ők felszabadultan a karjába omlanak. Mindig látott bennük egy megfejtendő titkot, ami nem volt ott.

Az érzékeny adottságú nőknek igenis rengeteg érzésük van, de az mind egy belső kontúron zajlik. Inkább csak éreztetik a gondolataikat, hangulataikat. Azt szeretik, ha ők is kitalálhatják, mi zajlik a másikban és a másik is kitalálja, mi zajlik bennük, finoman rezdülnek együtt a párjukkal. 

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Gyakori történet

Annyira tipikus, mondhatnánk. Gyakran találkozunk az Érzékeny-Szenvedélyes párossal.

Valamiért előszeretettel választják egymást. De ez a kombó nagyon megmérő történet.

A Szenvedélyes önkénytelenül meg fogja bántani az Érzékenyt, az Érzékeny pedig frusztrálja a másikat, mert nem tudja elég látványosan fogadni és viszonozni a másik hevületét – ami valójában csak a szenvedélyes normál működési hőmérséklete.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Ami segít

  1. Ha az Érzékeny fél fizikai síkon lendületes adottsággal bír, mert ez nagyon át fogja színezni. Akkor is érzékeny lesz, csak kevésbé fog látszani. A Szenvedélyes pedig egy finomabb, lassúbb fizikai adottsággal születik. Mondjuk Mimózikussal. A fizikai és az érzelmi kontúr ugyanis átszínezik egymást.

  2. Ha megtanulják és ismerik egymás működését, Kronóját, akkor a szeretet, az önismeret és a másik ismerete segíteni fogja őket ezen a nehéz vállalásban.

Ha ez a Szenvedélyes férfi ismerte volna magát és a párját, korábban észrevette volna a felesége szenvedését. Talán képes lett volna visszafogni az interakcióit, az érzelmi nyomást, a magán szféra nyilvános kiteregetését. De ez mindenképpen a saját működésével ellentétes feladat lett volna.

A túl sok volna helyett inkább válasszon Zsolt az adottságainak és energiaszintjének megfelelő társat. 

Hajrá Zsolt! 🙋‍♀️ Mi szurkolunk neked.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók