LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Hogy lesz a buta gyerek okos?

Hogy lesz a buta gyerek okos?

- Engem nem érdekel az iskola, mert buta vagyok – jegyezte meg egy kellemetlen, mufurc kamaszlány egy konzultáció során. - Ezt honnan tudod, mármint, hogy buta vagy - kérdeztem tőle. - Egész gyerekkoromba azt hallgattam, hogy a mi családunkban mindenkinek annyi esze van, mint egy marék lepkének.  - Tovább fogsz tanulni? - Dehogy! Nálunk senki se tanul tovább.

Rápillantottam a Kronobiológiai képletére és láttam, hogy a lehető legmagasabb szellemi terhelhetőséggel született. Elmondtam neki, hogy aki ilyen adottságokkal született, mint az ő, annak az agya ki van éhezve minden információra. Bármilyen logikai vagy képi műveletet el tud végezni az elméje. Az kizárt dolog, hogy ő buta legyen. Teljesen mindegy, hogy hogyan terheli az agyát és milyen tantárgyról van szó. Maximum bizonyos dolgok nem érdeklik, de hogy fel tudja fogni és tovább tudja gondolni az biztos. 

- Ilyen adottságokkal még akár a legeredményesebb is lehetsz az osztályban – mondtam neki. Sokat beszélgettünk a szellemi adottságáról és láttam ahogy megérkezik hozzá az infó. A számokat látva elhitte. Kértem, hogy vigye magával a képletet. 

Fél év múlva

Fél év múlva találkoztunk egy másik ügy kapcsán. Döbbenten vettem észre, hogy az egész arc berendezése megváltozott. Még a tekintetete és az öltözködése is egyfajta tartást sugárzott. Az édesanyja büszke volt az addig sose látott iskolai eredményekre. A lánya több osztályzatot is javított minden tárgyból. A lány teljesen bizonyossággal hitt az okosságában és bízott benne, hogy többre viszi. 

Megjegyzés: Ha valakinek nagyon terhelhető az elméje, az hajlamosíthatja arra, hogy valóban okos legyen. Hiszen tényleg éhes az elméje. Ki van éhezve az információra, állandóan gondolkozni akar valamin. Ettől még nem lesz okos, de az esélyt nagyon megnöveli. Ám pusztán ez nem elég az okossághoz. Mivel az illetőnek mindig járni fog valamin az agya - olyan mintha éhes majmocskák ülnének a fejében banánt követelve - etenie is kell az elméjét, különben az ellene fordul. Ez az információ éhség jó alap arra, hogy eredményes legyen a tanulásban. És fordítva is igaz. Sok alacsonyan terhelhető elme is lehet briliáns, csak az másképpen. De ez már egy másik történet.

Az élethez szerencse is kell

Ennek a lánynak az volt a nagy szerencséje, hogy hallhatott tőlem a szellemi képességeiről és adottságairól - ja, és el is hitte. A családja igazsága helyett megvalósította a saját igazságát.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók