Blog

Blog

Hogyan kínozz meg valakit (Kronóval)? - 2. rész

Senkit nem akarok megkínozni. Valójában azt szeretném, hogy tudd, kinek mi fáj. Ha szereted az illetőd, vagy jól akarsz bánni a környezetedben lévőkkel, akkor ne csináld velük azt, ami a legrosszabb számukra. Most az érzelmi adottságokat járjuk körül.
 
Vegyük számba, hogy az egyes érzelmi jegyeknek mi okoz frusztrációt, stresszt. 
 
Érzékeny: Légy tolakodó, öntsd nyakon érzelmekkel. Követeld, hogy mondja el a véleményét és beszéljen nyíltan az érzéseiről.
 
Önfeláldozó: Ne fogadd el a segítségét. Vagy ne mutass hálát, ha tesz érted. Sőt, közöld, hogy te ezt nem is kérted.
 
Szenvedélyes:  Kérd, hogy hallgasson és ne szóljon közbe. Várjon türelmesen, míg a hosszú mondanivalód végére érsz.  És ne gyere ki a sodrodból, amikor egy nagyot szeretne veszekedni. Csak hallgass. De a végső döfés, valami igazságtalan helyzet.
 
Önérvényesítő:    Ha vele állsz sorban, engedj másokat magatok elé. Kérd, hogy mondjon le a tulajdonáról. Kezeld beosztottként. És a legrosszabb bárhogy is teljesít, ne dicsérd meg.
 
Diplomatikus:  Rögtön az első alkalommal légy bizalmas vele. Szellőztess meg róla valami számára kissé intim információt. Ne tartsd be az viselkedési szabályokat, sőt, lehetsz egy kicsit közönséges.
 
Empatikus:  Gondoskodj róla, hogy csalódjon benned. Ne fogadd meg a tanácsát, miután kikérted. Vagy hagyd egyedül, hogy ne legyen kivel beszélgetnie. Vádold meg azzal, hogy önző.
 
Tehát arra biztatlak, hogy számold ki a gyermeked, párod, anyukád, ... szóval, a számodra fontos emberek Kronobiológia képletét  (itt) és nézd meg milyen érzelmi vérmérséklettel született. Aztán bánj vele jól úgy, hogy nem követed el vele szemben, amiket fentebb említettem.
 
Tudod! Mindent lehet jóra és rosszra is használni. :-)

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Min múlik egy sminktetoválás sikeressége?

A megbántódási faktor

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében