Lotus

Blog

Blog

Jó-e, ha egyformán neveljük a gyerekeinket?

Azok a szülők, pedagógusok, akik nem értik, hogy mennyire fontos tiszteletben tartani a gyerekek természetét, igyekeznek őket egyformán nevelni. A gyerek maradjon csendben, számoljon be a dolgairól, legyen szem előtt - így vallják sokan. És ezek az elvek gyakran működnek is, mert vannak olyan gyerekek, akiknek az alap természetével ez összeegyeztethető. Ilyenek például a mi Mimózikus vagy a Konzervatív fizikai adottságú gyerekek.
 
De mi van a más típusú gyerekkel?
 
Az előbbi nevelési elv elnyomja a Hélikusok spontaneitását, akik magukban azt gondolják, hogy „Ez rém unalmas!” Vagy a vezetői vénával megáldott Raptorikust, aki így tiltakozik: „Engem meg se kérdeztek!”

Andi gyerekei

Andi tökéletesen egyformán kezelte a két fiát, holott azok teljesen eltérő személyiséggel rendelkeztek. Egy kalap alá vette őket, hiszen külsőleg hasonlítanak egymásra. Mindketten sportolnak, no és persze mindkettőnek ugyanaz az anyja és apja.
 
Andi csak azt tette, amit a szülei is gyakoroltak, teljesen egyformán nevelték a gyerekeiket. Kende bármibe is fogott, különóra, sport, …, Levi követte őt. Andrea büszke volt arra, milyen nagyszerű anya, hogy hasonlóan neveli a két gyereket. Ám amikor Kende egyetemre ment, az öccse bejelentette, hogy ő kihagy egy évet. Az anyja nem értette, de a fiú elmagyarázta neki. „Azért halasztok egy évet, mert én ezt nem bírom tovább. Nem tudok ennyi mindent csinálni egyszerre, és nem akarom, hogy egész nap gondolkozni kelljen. Megtettem, amit elvártál tőlem, de most, hogy a testvérem egyetemre megy, nekem szükségem van egy év pihenésre, hogy megtaláljam, valójában milyen is vagyok.
 
Andi igazából csak akkor értette meg a fiát, amikor megismerte a Kronót. Ugyanis Levi kevésbé volt terhelhető fizikailag. Úgy érezte, arra kényszerítik, hogy Raptorikusként viselkedjen, mint a bátyja. Szellemileg pedig gyakorlatias adottságú volt, aki szeret bütykölni, szerelni, praktikus megoldásokat kitalálni a ház mögötti fészerben.
 
Rózsa utólag hálát adott a jó szerencséjének, mert Levinek volt annyi bátorsága, hogy kilépjen a rákényszerített szerepből és eldobja a maszkot. Így végre élheti a saját életét.
 
Bármi legyen is az oka annak, hogy egy felnőtt vagy egy gyerek álarcot visel, fontos, hogy felfedezze valódi személyiségét és eldobja azt a maszkot, amivel elfedte azt.
 
Már csak egy kérdés maradt hátra: hogyan ismerhetjük meg az igazi énünket vagy akár a maszkunkat.
A Kronó tanfolyam erre is választ ad. A tanfolyam első részének a végén kifejezetten a maszkkal fogunk foglalkozni, ahol a rövidtávú stresszre adott reakciót és a hosszútávú stresszre adott maszkot fogjuk kiszámolni.
 
Amennyiben gyerekeid vannak, vagy gyerekekkel foglalkozol, mindenképpen ismerned kell a Kronót, hogy olyan terhelést és körülményeket biztosíts a számukra, ami egészséges önmagukhoz illeszkedő életet biztosít számunkra. 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Csupán egy reggel hány konfliktust élsz át?

Te legyél elégedett vagy a gyerek boldog?

Ki mennyit ül a fenekén?

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében