LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Kinek ne csináljunk meglepetésbulit?

Nagy csapda - az ellentétek vonzása

Benne megvan, ami bennem nincs

A Szenvedélyesek gyakran beleszeretnek az ellentétükbe, az Érzékenybe. És fordítva is pont így van. Vajon mi olyan vonzó a másikban? 

A válasz: az vonz bennünket, ami hiányzik belőlünk, de a másikban megvan. Pl. a Szenvedélyes valami feltárni való titkot lát az Érzékenyben, amit ki kell bontani, mint egy ajándékot. Az Érzékeny pedig csodálja a Szenvedélyes érzelmi kifejező képességét. Lenyűgözi, ahogy beszél az érzéseiről, és éppen akkor, amikor érzi. Az Érzékenyben belső kontúron zajlik le mindez és gondolkodik, vajon kimondja-e, vajon mit szól a másik.

Később persze éppen ez okozza majd a bajt, fájdalmat és félreértést. Azt fogják felróni egymásnak, ami annyira tetszett nekik a másikban az elején.

Zoli és Bea

Vegyük például Zolit és Bea esetét. A férfi szenvedélyes, nagy energiájú, vehemens és beleszeret a finom, érzékeny látszólag kibontásra váró nőbe. Azt hiszi, hogy majd ő felfedi a visszahúzódó titokzatos lányt. Majd mellette kivirul, kibontakozik és ugyanolyan szenvedélyes lesz mint ő. 

Azonban sok-sok év hiábavaló próbálkozás után rájön, hogy ez soha nem fog megtörténni. A lányt hibáztatja, hiszen ő mindent megtett. 

Mert nem tudja, hogy Bea más adottsággal született.

Az érzékeny Bea nem szereti, ha túl sok érzelemmel öntik nyakon. Olyan mintha egy gyűszűnyi, törékeny edény lenne a szíve. Ez az edény hamar megtelik. Ha tovább lelkesedik a másik, kimond mindent, amit csak elég lenne az érzékeny szerint finoman jelezni, feszült lesz, legszívesebben elmenekülne. Nem akar szerenádot, nem szereti, ha nyilvánosan kiteregetik a magánügyeket. Ő sokszor a saját érzelmeitől is fél. Attól, hogy majd szembesülnie kell velük. Leginkább azt utálja, amikor Zoli nyíltan kérdezgessék, mi játszódik le benne. 

A legrosszabb pedig, amikor a férfi a barátainak és a szüleinek is arról mesél, mi történt velük mostanában. Esetleg az intimitásokról is viccelődik. Észre se veszi, mi zajlik a lányban, aki legszívesebben elbújna, mert úgy érzi, a párja kibeszéli őt. Zoli szerint ő csak társalog másokkal az élet dolgairól. Bea nem szereti kiteregetni az intimitásokat. 

Zoli szerint nincs abban semmi szégyellnivaló, hogy tegnap összevitatkoztak, majd éjszaka kibékültek. Ilyen mindenkinél megesik.

Zolinak is nehéz, mert szerinte Bea megtévesztette, hiszen abból, amit felé jelzett, nehezen lehet következtetni arra. hogy hogyan érintette őt egy szituáció. Ő csak viccelődött a társaságban, hazafelé útközben meg kiderült, hogy Bea össze van törve. Bea szerint Zolinak észre kellett volna vennie, mi zajlik benne. Hogy lehet Zoli ilyen érzéketlen. Zoli meg nem érti – miért most szól. De hát jeleztem – érvel Bea. Nos, Zoli ebből a finom jelzésből semmit nem vett észre.

Ő Beát kívülről kiegyensúlyozottnak, nyugodtnak látja, akit nem hat meg ilyesmi. Pedig Bea belül folyamatosan stresszel. Olyan szűkösek az érzelmi tartalékai, hogy szüntelenül próbál távolságot tartani maga és a környezete között és nem reagálni az intenzív ingerekre. 

Azt sem szereti, ha sokan figyelnek rá. Végül pont ez történt meg és szakítás lett belőle.

Meglepetésbuli

Zoli egy meglepetés szülinapi partit szervezett a kedvesének. Olyat, amilyennek ő is örült volna. Nagy társaságot hívott össze, feldíszítették a házat, sok ajándékot hordtak össze és lélegzet visszafojtva várták a lányt. Milyen jó buli lesz majd, ahogy belép az ajtón. Lekapcsolták a lámpákat és boldog szülinapot kiáltással fogadták Beát. 

Szegény érzékeny Bea számára ez volt maga a pokol. Azt se tudta hova nézzen. Mindenki őrá bámult, mindenki éljenzett és átölelte, megpuszilta, poénkodott vele. Végül nem bírta tovább, sarkon fordult és kiment a lakásból, otthagyva a döbbent vendégsereget.

Zoli csak akkor tudott túljutni a szakításukon és elfogadni a lány viselkedését, amikor megismerte a Kronobiológiát.

Amikor a szerelem nagy és erős, illetve a két ellentétesen működő ember fél ismeri egymás adottságát, még olyankor is nehéz a kapcsolatot összetartani vagy kevéssé sérülni. De a dolog a két feltétel teljesülése mellett nem lehetetlen.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók