LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Hogyan lehet rosszul enni az almát?

Hej, ha ez a házaspár ismerte volna a Kronót, ...!

- A feleségemnek kicsit lazábban kéne felfognia az életet -panaszkodik a barátjának Józsi.

- Ha a férjem megváltozna, boldog lennék - sóhajt fel Gyöngyi a barátnőjének panaszkodva.

- Minden esélyünk meglenne a jó házasságra, csupán szervezettebbnek kéne lennie. Még az almát is össze-vissza eszi.

És  valóban! Még abba is bele lehet szólni, hogy hogyan egye a másik az almát. Gyöngyi szerint hámozzunk és szeleteljünk. Vagy egy szisztéma szerint harapjunk. De csak úgy beleharapdálni, esetleg egy félig megevett almát a konyhapulton hagyni szörnyűséges.

Gyöngyinek pontos használati utasítása van az élet dolgairól. Közben Józsinak meg se fordul a fejében, hogy akár az alma evésről léteznek szabályok. Az együttélés során mindezen különbözőségek kiderülnek. 

- Látom, nagyon szereted az almát - mondta Gyöngyi a férjének egy hét együttélés és benntartott feszültség után. 

- Odavagyok érte.

- Akkor szeretnéd, ha megmutatnám neked, hogyan kell rendesen enni? 

- MIcsodaaaa? Talán rosszul eszem az almát?

- Hát, mindenki tudja, miként kell az almát enni - azzal elővette helyes kis hámozó kését, gondosan meghámozta az almát. A héja egyetlen egyszer sem szakadt el. Kimagozta, felszeletelte és gyönyörű körbe rendezte a gerezdeket egy másik, tiszta tányéron.

- És ettől majd jobban fogom élvezni az almát? - kérdezte Józsi.

- Nem ez a lényeg, de így sokkal gusztusosabb. Ahogy te szoktál enni, olyan, mintha nem lenne benne rendszer.

- Nincs is! Az tuti.

- Látod, a kezed is maszatos lett és a tegnapi almakocsány is ott hever megbarnultan a konyha szekrényen.

- Hú, pedig kerestem! Bár a lakásban rajtunk kívül senki nem járt, nem pontozta a rendet és a tisztaságot a konyhában:

- Hogy néz így ki a konyha - kérdezte Gyöngyi.

- Kit érdekel - fakadt ki a Józsi, mert ez már neki is sok volt.  Nem tudta, hogy a felesége ettől elvörösödik és értetlenül összeroskad.

- Engem érdekel és ez fontos. 

Gyöngyi számára ezek az apróságok valójában jelentőséggel bírtak. Úgy érezte, a férje élete minden cselekedetével teljesen felborítja a rendet. Gyöngyi elhatározta, hogy segít a férjén és kijavítja a fogyatékosságát.

A megoldást egymás adottságainak megismerése adta. Miután a férj egy céges tréningen találkozott a Kronóval, megértette, hogyan működik a felesége. Felismerte, hogy nem kukacoskodó és rendmániás, hanem Mimózikusnak született. Gyöngyi olyan erényekkel rendelkezik, ami belőle hiányzik. Megtanulta, hogy a felesége sosem lesz olyan, mint ő. A legnagyobb megkönnyebbülést mégis az a felismerés hozta, amikor megértette, hogy ezek nem piszkálások és kritikák, csupán a párja másképp látja a világot. Mivel más adottságokkal született. És egyszer csak elkezdte benne szeretni a másságát.

Akár már ennyi is elég lett volna a feszültségek oldódásához, de később Gyöngyi is megtanulta a Kronót. Neki is lett ismerete Józsi működéséről. Gyöngyi végre más szemmel látta Józsi könnyed, laza hozzáállását. Megértette, hogy ez nem az ő kifigurázása vagy semmibevétele, hanem Józsi vele született természete. (Klimatikus)

Addig mindketten szilárdan hitték, hogy csak nekik lehet igazuk és így kezdtek eltávolodni egymástól. Megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy van remény. Megértették és elfogadták a másik viselkedését, személyiségét. Egyre többet tanultak a Kronóról és később a gyerekeiket is ebben a szellemben szeretnék nevelni: mindenki legálisan megélheti azt, akinek született. Egyikük sem jobb, csupán más.

Előfizetőként te is bármikor megnézheted, hogyan kapcsolódsz a párodhoz vagy a gyerekedhez (vagy bárki máshoz.) De akárcsak Gyöngyi és Józsi te is megtanulhatod a Kronót.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók