Blog

Blog

Még kétszer nem főzött ugyanolyat!

Egy társasági összejövetelen házaspárok beszélgettek. A főzés is szóba került. Miután már fogyott a borból, az egyik házaspár nő tagja a férjére tett megjegyzést.  
 
- Az én férjem még kétszer nem főzött ugyanolyat. Mindig variál.  legutóbb az egyik ilyen szuper vacsora után kértem, hogy ilyet máskor is főzzön. Erre tudjátok, mit mondott!?  
- Hm? ... Mit? 
- Azt, hogy az lehetetlen, mert már nem emlékszik, mit tett bele. Azzal ízesítette, amihez kedve volt. Aztán persze ezen összevesztünk. Én mindig ugyanúgy csinálom a töltött káposztát. Úgy, ahogy tanultam és ahogy bevált. Minek variálni, az nem vezet sehova, csak veszekedéshez.
 
A férje nem vette zokon ezt a felemlegetést. Bölcsen csak a legutóbbi bevásárlásra emlékeztette a feleségét.  
 
- Emlékszel, hogy amikor legutóbb a boltba mentem, mit mondtál?  Látom, nem. Pedig olyan jót mosolyogtam. Megkérdeztem, mit vegyek pontosan. Te pedig azt mondtad - még itt cseng a fülemben -, hogy olyan jó, amikor te vásárolsz, mert mindig mást hozol. Olyan, mint a karácsony. Sose lehet tudni, mi lesz az ajándék. Én olyanokat is veszek, amiket még nem próbáltunk ki. Te pedig mindig pont ugyanazt a néhány bevált cuccot teszed a kosárba.
 
Én ekkor elkértem a születési adataikat és máris beigazolódott a gyanúm. A nő Konzervatívnak, a férfi Klimatikusnak született. A Konzervatív előnyben részesíti a bejáratott utat. Nem szeret változtatni. A Klimatikus pedig mindig vágyik valami újdonságra és változatosra.
 
Aztán persze mindenkit ki kellett számolnom és egész este erről beszélgettünk. Minél több bor fogyott, annál többet viccelődtünk. Ki gondolta, hogy ilyen önismereti és párkapcsolati bulivá alakul az az este. :-)

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében