Lotus

Blog

Blog

Mennyit bír az agyad?

Amikor az agy lekapcsol
 
Egész napos tanfolyamokon délután 3-ra a résztvevők nagy része lekapcsol. De van, aki már délre megtelik az infóval.
 
Te melyik csoportba tartozol?
 
 
Számtalan előadást és tanfolyamot tartottam már. Észrevettem hogy egész napos tanfolyamokon délután 3:00 felé a résztvevők nagy részét elvesztem. Üveges tekintettel néznek, pedig nagyon akarnak.
Hiába tűzdelem meg az amúgy is izgalmas anyagot szokatlan esetekkel, van akinek már az sem segít.
A családállítás is olykor egész napos. Így történt, hogy az egyik résztvevő elbóbiskolt, amikor nem volt szerepe. Sok volt neki. Aztán kipihenve folytatta velünk. :-)
 
Tanultam belőle. Ez nem rólam szól, hanem a résztvevők agykapacitásáról.
 
Szombat délután hiába igyekszem kérdezni, mozgatni a csoportot, egy idő után elvesztem őket, elfogynak az ötletek. Látszik az arcukon egyfajta enerváltság.
Ezért a legnépszerűbb tanfolyamaim úgy zajlanak, hogy hétköznap esténként három órára jövünk össze. A nap végén már ez sem könnyű, de az új önismereti infó és az oldott hangulat segít.
 
Tisztelni kell az agykapacitást
 
Mindenki 2 egység szellemi energiával születik. Egy jobb agyféltekéssel és egy ballal. A kettő összege adja az ő szellemi terhelhetőségét.
 
Ez az érték 42 és 181 között mozog. ÉS SEMMI KÖZE AZ OKOSSÁGHOZ. 42-vel is lehet valaki briliáns intellektusú és egy elhanyagolt s ki nem használt 181-es terhelhetőségű ember is lehet tompa.
Az igaz, hogy a 100 fölöttieknek éhesebb az agya, emiatt végül lehetnek okosabbak. Mert ők több agytornát igényelnek.
 
Az alacsony agyi energiájú emberek akkor vannak igazán formában, ha sok kis szakaszban kell dolgoztatniuk az agyukat. Ők eleve arra lettek tervezve, hogy nagyon gyorsan megtalálják az élet minden területén a megoldást. Ne kombináljanak túl sokat, hanem egy azonnali és praktikus választ adjanak a problémára. Ugyan mi baj lenne ezzel? Ellentétben a nagyon terhelhető agyú emberekkel, akik mindig újabb és újabb ötleteken gondolkoznak, tervezgetnek. Olykor elvesznek a részletekben vagy soha nem valósulnak meg a terveik, mert nem hozza le senki a sok elméletet a gyakorlatba.
Tehát a kevés nem rossz, a sok nem feltétlenül vezet sikerhez.
 
Nos, többnyire úgy tartok tanfolyamot, hogy mindenki számára élvezetes legyen és el is jusson hozzájuk az információ. Ezért kisebb szakaszokban tanulunk és óránként tartunk szünetet.
 
Az agy terhelhetősége és a meditáció
 
Az egyik mesterem rendszeresen 3,5 órás előadásokat tart a csoportunknak. Nekem ezzel kevés gondom akad. De látom a társaimon, amikor lekapcsolnak, mocorognak, türelmetlenek, kisurrannak a mosdóba. Ami nem biztos, hogy a mosdóról szól, csak egy menekülési útvonal a megpihenéshez.
Buddhista meditációkon gyakran kell egyfajta vizualizációs folyamatot végig csinálni bonyolult kibontakoztatásokkal. A gyakorlatias társaim elmondják, hogy ők már az elején elengedik ezt a sok képet, figyelik a lélegzetüket, vagy egyszerűsítenek a folyamaton. Az ő agyi berendezésükhöz ez a sok komplikáció nem illik.
 
Gyakran mondják, hogy ők nem tudják elképzelni, amire kérték őket és sokkal jobban szeretik azt az üldögélést, amikor csak a légzést kell figyelni. Ők sokszor azt hiszik, hogy valami baj van velük.
Pedig dehogy! Ugyanolyan jó buddhisták lesznek, ha nem bonyolítják túl a gyakorlatot, csak megtalálják az elméjük kapacitásának megfelelő technikát.
 
Más úton is megismerhető a tudat valódi természete. Majd a produktívak végig csinálják a végtelen vizuális gyakorlatokat, mert nekik az lesz a jó.
 
Mindenki világosodjon meg a maga módján!
 
A Kronó Kalkulátorban kiszámolhatod a szellemi terhelhetőségedet.
 
Tudod! Nincs jó és rossz.
Olyan van, amilyen és neked az a legjobb.
A kalkuláció alatt pedig egy rövid elemzést is olvashatsz a szellemi működésedről.
Ha előfizető vagy, akkor hosszabb elemzésekhez is hozzáférsz.
Ha bárkinek kiszámoltad a Kronobiológiai képletét, akkor egy-két gombnyomással meg is oszthatod vele:
 
Hogy csináld?
 
Ezentúl, ha a Kronó Munkafelületen kiszámoltál egy számodra érdekes embert, akkor el is küldheted neki az elemzését. 
  • Kattints a Kronó kalkulátor gombra.
  • Írd be a születési dátumát  —› Kiszámolom.
  • Megosztom —› új oldalra navigálunk, amelynek a linkjét bárkivel megoszthatod a "Link másolása" gomb segítségével, de segítségül használhatod a gomb alatti ikonok bármelyikét is.
És az illető máris kapott tőled egy ajándékot.
Te kivel osztanád meg szívesen az elemzését?
 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Csupán egy reggel hány konfliktust élsz át?

Te legyél elégedett vagy a gyerek boldog?

Ki mennyit ül a fenekén?

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében