LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Neked hány üveggolyód van?

Az érzelmi energiáról a Kronobiológia szemével.

Képzeld azt, hogy a születés pillanatában minden ember bizonyos számú üveggolyóval a zsebében születik. A zsebben lévő golyók száma jelzi, hogy mekkora érzelmi terhet, sérülést fog elbírni az illető. Vannak, akik csak 3 golyóval érkeztek, másoknak tele van a zsebük, szinte kidudorodik a nadrágjuk. 

Ez utóbbiak a Kronobiológia szempontjából a Szenvedélyesek, az Önérvényesítők vagy az Empatikusok. Ők is megsérülnek egy-egy trauma alkalmával, egy szakításkor, egy nehéz élethelyzetben. Ilyenkor otthagynak egy üveggolyót a helyszínen, vagyis egy ideig nyalogatják a sebeiket. Majd leporolják magukat és újrakezdik az életüket.

Igen ám, de mi van azokkal, akik sokkal érzékenyebb vérmérséklettel jöttek a világra? Nekik ez nem megy olyan könnyen. Sőt! Lehet, hogy soha nem is képesek talpra állni bizonyos helyzetekből.

Ha a 3 üveggolyóval rendelkező ember (Érzékeny, Diplomatikus) egy párkapcsolati szakításkor nagyon megsérül, akkor többnyire sokáig tart a regeneráció. Sokan közülük kiépítik azt a védekező mechanizmust, hogy kilábalnak a traumából, de nem kezdenek új kapcsolatot. Gondolj csak bele! Ők a 3 golyóból már egyet elveszítettek. Mi lesz, ha ez még egyszer megtörténik? Már csak 2 van.

Másik gyakori önvédelem, amikor a nagyon érzékeny emberek plátói szerelembe bonyolódnak, mert abban nem lehet csalódni. Egy színészbe, egy elérhetetlen személybe vagy ahogy a KFT együttes is megénekelte:

A lány, aki nincs, sose szomorú, nem mos fogat, mégis jószagú. Nincs pattanás a homlokán, örökké szép egy ház falán. Ó, mindig őt keresed, amíg élsz. (KFT)

Vagy olyan emberhez kötik az életüket, akit nem feltétlenül szeretnek. A fontos, hogy a másik szeresse őket.

Szakemberként egy trauma utáni oldáskor másképp választom meg a terápia célját. Nem mindegy tehát, hogy úgy önmagunkról vagy páciensünkről tudjuk-e, hogy hány üveggolyóval rendelkezik. 

A gyerekedről sem árt tudni, mennyire sebezhető. Milyen tanácsokkal lásd el, mennyire óvd. A csalódás, a szakítás, a megszégyenítés, a durva bánásmód mindenkinek fáj. De egyesek leporolják magukat, mások hajlamosak beleragadni a sérülésbe, vagy elkerülni az érzelmileg megterhelő helyzeteket.

NEKED HÁNY GOLYÓ VAN A ZSEBEDBEN?

Amennyiben te is emberekkel foglalkozol vagy szeretnéd megismerni önmagadat, családtagjaidat és embertársaidat, akkor használd a kalkulátort vagy tanuld meg a kronobiológia módszerét.

  • Ha a képletedben az érzelmi összérték 70 alatti, akkor te csak néhány üveggolyóval a zsebedben születtél. (narancssárga sor összesen érték)

  • Ha 70 - 100 közötti az összértéked, akkor te közepes mennyiségű üveggolyóval rendelkezel.

  • Amennyiben a torok és a szívcsakra összege több, mint 100, akkor neked dudorodik a zsebed az üveggolyóktól - amit olykor el is pazarolhatsz. Biztos lehetsz benne, hogy neked sem lesz könnyű, mégis túléled a csalódásokat, szakításokat és az egyéb érzelmi veszteségeket.

Mindenki annyival született, amennyire neki ebben az életében elboldogul. Ezzel a munícióval felfegyverkezve kell alkalmazkodni, viszonyulni az érzelmi terhekhez. Nincs jó mennyiség.

Neked az a legjobb, ami éppen rendelkezésedre áll.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók