Blog

Blog

Nem a megfelelő szülőkhöz születtél - biztos ez?

Barbi haragszik a szüleire, mert szerinte borzasztó gyerekkora volt. A szülei mindig buliztak, társaságot hívtak, hangoskodtak. Soha nem tudott visszahúzódni a maga kis csöndes világába. Őt nem vették figyelembe. Pedig ő csak olvasgatni szeretett volna és álmodozni, meg színezni. Ehelyett, ha nem jöttek a szülők barátai, akkor ők mentek vendégségbe. Úgy érezte, hogy az ő élete pokol volt gyerekként és hibáztatta a szüleit. 
 
Amikor ezt mesélte, épp a Balatonnál nyaraltunk és meghallotta ezt a testvére. Odajött és elmesélte, hogy ő teljesen másképp élte meg a gyerekkorukat. Ő semmi pénzért nem cserélné le a szüleit és pont így volt jó, ahogy volt. Ekkor elővettem a telefonomat és beléptem a mindenamikrono.hu oldalunkra. Elkezdtem számolni. Elkértem az egész család születési dátumát (elég csak napra pontosan) és mindenkit kiszámoltam.
 
 
Te is bármikor kiszámolhatod a rokonaid kronobiológiai adottságát: ITT
 
A módszert pedig összefüggéseiben is fogod látni, ha magát a Kronobiológia Tanfolyamot is elvégzed.

Kronobiológiai Tanfolyam 

 
Kakukktojás a családban
 
Ekkor beigazolódott a gyanúm. Barbi egy kakukktojás. Olyan családba született be, ahol mindenki Hélikus, Kamélikus, Klimatikus, ... fizikailag, ráadásul még érzelmileg is igénylik az impulzusokat: Empatikusak, Szenvedélyesek. Naná, hogy ez a család társasági életet élt, leállt beszélgetni az utcán, szomszédoltak, vendégeket hívtak. 
Ellenben Barbi fizikai és érzelmi idegrendszere egyaránt érzékeny. Szeret befelé figyelni, önelemezni, csendben lenni. Nem igényli, hogy mindig történjen valami és meg kelljen beszélni bármit is.  Egész gyerekkorában azt hitte, vele valami baj van, de valójában a szülei is ezt hitték róla.
 
Amikor leesnek a tantuszok
 
Ezt az egész délutánt a kerti medencében töltöttük és mindenkinek a Kronobiológiáról kellett beszélnem. Nem volt elég a családjukat, még a gyerekeik párját is ki kellett elemeznem. Úgy hullottak le a tantuszok és annyi felismerés született, ami egyeseknek egy élet alatt nem adatik meg. 
Kiderült, hogy kár neheztelni a szülőkre, ők csak hozták a formájukat. Ha tudták volna, hogy létezik velünk született vérmérséklet, akkor Barbit is aszerint nevelték volna. De nem tudták. Csak azt adták, ami nekik bejött. Gondolták, ha sokat gyakorol Barbi, majd belejön a társasági életbe. De nem így történt. 
 
És hogy nyal vissza a  fagyi?
 
Kiderült, hogy Barbi se csinálta jobban, mint a szülei. Olyan férjet választott, aki szereti a kis csendes visszavonulós életüket. Ellenben a gyerekek mindig Barbi testvérénél szeretnének aludni, meg a nagymamánál. Jószerivel a rokonoknál élnek. Még jó, hogy egymáshoz közel laknak.  Kiderült, hogy Barbiéknak két tűzről pattant, mozgékony és nagy energiájú gyerekük született, akik majd belehalnak az otthoni unalomba. A gyerekek nem értették, miért nem jöhetnek át hozzájuk a barátok. Miért kell halkan becsukni az ajtót és apa miért ragaszkodik a napirendhez. Az unokatesóknál sose kell ilyenekre vigyázni. Mamánál se.
A gyerekek megvetették a szüleiket, unalmasnak találták őket és haragudtak rájuk. Pedig csak egy Mimózikus-Érzékeny és Konzervatív-Diplomatikus házaspárhoz sikerült leszületniük. Akik nagyon másra vágynak. Csendre, nyugalomra, elmélyülésre.
Ahogy Barbi szülei, úgy Barbi sem tudta jobban csinálni, mint ahogyan csinálta. A nyaralás és a medencés Kronobiológia előadásom után egy hónappal találkoztunk. Kiderült, hogy a kinyomtatott elemzéseket minden családtag megkapta és már idéznek is egymásnak belőle:
- Ne csapd be az ajtót! Van azon kilincs is - mondja Barbi.
- Tudom, tudom érzékeny vagy. Bocsesz! - és ezen már mindenki tud derülni.
 
Happy end
 
Azóta ugyanúgy él ez a nagy klán, mint eddig. Barbi és a férje kissé elszigetelődve, a többiek bandázva. Azzal a különbséggel, hogy már senki nem neheztel a másikra.
A Kronobiológia békét hoz a családokba és közelebb hozza őket egymáshoz.
 
Ha szeretnéd megtanulni a Kronobiológiát, az online és a személyes tanfolyamunk mindig a rendelkezésedre áll. 
 
Iratkozz be most!
 
Mire is várnál?

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Legyél büszke arra, hogy önfeláldozónak születtél!

Magas életenergiával élve sem könnyű

Ne akkor kapj észbe, amikor már elhagytak!

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében