Blog

Blog

Olykor a kevés a legjobb

A kevés rossz? 
 
A sok jó?
 
Sokan azt hiszik - amikor meglátják a Kronobiológiai képletüket -, hogy a kevés rossz, a sok pedig jó. Pedig ez nem így van!
 
A leginkább azon szörnyülködnek, ha a szellemi értékek alacsonyak. Azonban ennek nincs köze az okossághoz. Csupán az alacsony terhelhetőségű agy másra való. 
 
Mire jó az alacsonyan terhelhető agy?
 
Szereti a gyors, azonnali megoldásokat, nem variál, azonnali eredményt akar, ...  Olyan helyzetben a legjobb, ha valamire azonnal megoldást kell találni. 
Minden ember pont azzal az adottsággal született, amire szüksége van ebben az életében. Ezzel kell kezdenie valamit. Számára ez a legjobb lehetőség.
Pl. a Gyakorlati Gondolkodó típus alacsony számai nagyon is alkalmasak arra, hogy az illető praktikus, gyors megoldást adjon az élet kihívására.
 
Mondok egy példát 
 
Egyszer egy üzleti tanácsadó arra biztatta mentoráltjait, hogy ne gondolják túl az üzletüket. Olykor elegendő 1 termékre, vagy azon belül is egy szűk szegmense fókuszálni. Abból is remekül meg lehet élni és nagyszerű bevételekre lehet szert tenni.  Az egyik hallgatója meg is fogadta a tanácsát. Érezte, hogy ez az ötlet épp neki szó. (Mondanom sem kell, a nő a Gyakorlati Gondolkodó típusba tartozott.) Olylyan nőknek kezdett el speciális talpbetétet forgalmazni, akiknek a magas sarkúban fájt a lábuk. Kizárólag csak ezt az 1 terméket árulta. Nem árult hozzá lábápoló krémet és sokféle talpbetétet. Csak azokat a nőket célozta meg, akik magas sarkút hordanak és megfájdul benne a lábuk. Óriási sikereket ért el és sok pénzt keresett. 
 
Tanulság: egy egyszerű ötlet néha többet ér mint a sok okoskodás és túlgondolás, amit nem követ cselekvés. 
 
Örülj annak, ha Gyakorlati Gondolkodónak születtél.
 
 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében