Blog

Blog

Szélsőséges meleg - Bírod?

Időjárás mindig lesz - ez a kedvenc mondásom. Édesapámtól származik. Amikor ezt a cikket írom éppen tombol a kánikula.
 
Egyesek alig várják a nyarat, mások szenvednek a forróságtól. Vannak akik a legkisebb huzattól is megbetegszenek és nem bírják a klímát. 
 
Mások beindítják a klíma mellett beindítják a ventilátort és hideg szódát isznak. Ha úgy felejtik,azt sem veszik észre. Az egyik barátnőm a legkisebb huzatra is érzékeny, körbetekeri a derekát plédekkel. A másik barátnőm egyáltalán nem figyel oda a környezeti hatásokra, de még a testi igényeit is könnyen figyelmen kívül hagyja. 
 
Hogy is van ez? 
 
A választ a kronobiológia adja meg.  Az alacsonyabb össz-életenergiával rendelkezők, illetve az alacsonyabb fizikai energiával született emberek sokkal jobban érzékelik a környezeti hatásokat és meg is betegedhetnek tőle. Hidegre, melegre, zajokra, huzatra, ... 
Minél több valakinek az össz-életenergiája, annál kevésbé érzékeny az időjárás a szélsőségeire.  Leginkább azok nem szeretik a meleget, akik tüzes fizikai és érzelmi energiájúak. Aki 100 fölötti fizikai energiával működik, az könnyebben felfűti a testét, van rá energiája. Ők kevésbé szeretik a meleget, mert az belülről fakad, a kívülről jövő hő már többlet. Viszont ha úgy jártak, hogy meleg van, tovább tűrik, bírják megingás vagy egészség károsodás nélkül.
 
Az érzékeny emberek szeretik a kényelmes, meleg, puha, biztonságos környezetet. Kifejezetten szeretik, ha Nap elvégzi helyettük ezt a fűtést. 
 
Egy Mimózikus (Melankólikus) ismerősöm alig várja kánikulát, imádja, amikor nyáron 35-40 fok tombol. Elmondása szerint végre a csontjaiban is érzi a meleget. Amikor szinte olvadnak a csontjai, ő is lelassul és béke, nyugalom költözik belé. Valójában számára az év többi része kuka - már ami a meleget illeti.
 
Összességében nem a hidegről és a melegről szól ez a cikk, hanem inkább arról, hogy a nagy energiájú emberek jobban viselik a környezeti hatásokat, míg a kis energiájúak jobban féltik magukat. Kímélik magukat a hidegtől, melegtől, légáramlattól, időjárás változástól.
 
Ha szeretnél többet tudni a Kronóról, akkor használd a kalkulátort vagy iratkozz be a tanfolyamra.
 
Ezt bármikor megteheted és  online a saját tempódban végezheted el az oldalunkon található full-extrás Kronobiológia Tanfolyamot

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében