LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Szeresd jól a gyerekedet!

Minden gyerek adott személyiséggel jön a világra, amely nagymértékben meghatározza az emberi kapcsolatait. A környezetnek ugyan jelentős szerepe van abban, hogy a veleszületett személyiségjegyek milyen formában bontakoznak ki, de az akkor is tagadhatatlan, hogy a világrajöveteltől kezdve adott személyiséggel rendelkezik.  A külön nevelt ikrek kísérlete bizonyította, hogy a felnőtt korukban találkozott ikrek viselkedése sokkal több hasonlóságot mutat, mint azt korábban gondolták. A külső jegyeken kívül, hasonlított a modoruk, a magatartásuk, a társas viselkedésük és a személyiségük. 

(A Kronó külön foglalkozik az ikrekkel. Erre egy másik bejegyzésben még visszatérünk.) Egy amerikai testvérpárról olvastam a minap. 7 perc különbséggel születtek, de születésük után szétválasztották őket. Amikor felnőttként találkoztak, döbbentek vették észre az életük hasonlóságát. Mindketten evangélikus férjet választottak, két gyereket szültek – szinte egy időben, gyakran csinálták ugyanazt ugyanabban az időben, hasonló ruhába öltöztek. És a csattanó a végén, még a hálószobájukba is teljesen egyforma tapétát választottak. 

Számomra ez is azt bizonyítja, hogy milyen sok hajlamot hozunk magunkkal. A velünk született vérmérséklet, vagyis a Kronónk hasonló, ha azonos napon születünk. Ez persze a szüleinken túlmutató azonosság. Ugyanis az ugyanaznap született gyerekek szülei mások, de a harmadik szülőjük, vagyis a Föld energiája, ahová a születésük pillanatában beintegrálódtak, megegyezik. 

Bár nem emlékszünk rá, de mi magunk választottuk meg a születésünk napját, így a velünk született földi energetikai eloszlást is. Ezért ne hibáztassunk senkit, ha nem tetszik, amit tapasztalunk magunkból, vagy a gyerekünkből. Inkább ismerjük meg és fogadjuk el azt, amit kaptunk. Ám ehhez meg kell ismerni a temperamentumokat.  A 8 fizikait,  a 6 érzelmit és  a 8 intellektuális típust,  melyek kombinációjával az össze ember jellemezhető.

A gyereknevelésben 2 hatalmas akna létezik. Az egyik, amikor a szülő nem ismeri a saját adottságait. A másik, amikor a gyerek adottságait sem ismeri. Innentől egy vak tapogatózás kezdődik. Az ilyen gyereknevelés esélye a sikerre és a békességre annyi, mint bekötött szemmel célba dobni. Olykor lesz találat, de többnyire mellé megy.

A Kronó egy gyorsan elsajátítható, ütős önismeretet nyújtó módszer. Ahhoz, hogy kevesebb szenvedést és sérülést kelljen a gyerekeknek elszenvedniük, kifejezetten ajánlott megismerni magunkat és a gyerekeket is.

Óriási segítség: 

  • pedagógusoknak, 

  • szülőknek, 

  • edzőknek,

  • tanácsadóknak

  • ...

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók