Blog

Blog

Szeresd jól a gyerekedet!

Minden gyerek adott személyiséggel jön a világra, amely nagymértékben meghatározza az emberi kapcsolatait. A környezetnek ugyan jelentős szerepe van abban, hogy a veleszületett személyiségjegyek milyen formában bontakoznak ki, de az akkor is tagadhatatlan, hogy a világrajöveteltől kezdve adott személyiséggel rendelkezik.  
 
A külön nevelt ikrek kísérlete bizonyította, hogy a felnőtt korukban találkozott ikrek viselkedése sokkal több hasonlóságot mutat, mint azt korábban gondolták. A külső jegyeken kívül, hasonlított a modoruk, a magatartásuk, a társas viselkedésük és a személyiségük. 
 
(A Kronó külön foglalkozik az ikrekkel. Erre egy másik bejegyzésben még visszatérünk.) Egy amerikai testvérpárról olvastam a minap. 7 perc különbséggel születtek, de születésük után szétválasztották őket. Amikor felnőttként találkoztak, döbbentek vették észre az életük hasonlóságát. Mindketten evangélikus férjet választottak, két gyereket szültek – szinte egy időben, gyakran csinálták ugyanazt ugyanabban az időben, hasonló ruhába öltöztek. És a csattanó a végén, még a hálószobájukba is teljesen egyforma tapétát választottak. 
 
Számomra ez is azt bizonyítja, hogy milyen sok hajlamot hozunk magunkkal. A velünk született vérmérséklet, vagyis a Kronónk hasonló, ha azonos napon születünk. Ez persze a szüleinken túlmutató azonosság. Ugyanis az ugyanaznap született gyerekek szülei mások, de a harmadik szülőjük, vagyis a Föld energiája, ahová a születésük pillanatában beintegrálódtak, megegyezik. 
 
Bár nem emlékszünk rá, de mi magunk választottuk meg a születésünk napját, így a velünk született földi energetikai eloszlást is. Ezért ne hibáztassunk senkit, ha nem tetszik, amit tapasztalunk magunkból, vagy a gyerekünkből. Inkább ismerjük meg és fogadjuk el azt, amit kaptunk. Ám ehhez meg kell ismerni a temperamentumokat.  A 8 fizikait,  a 6 érzelmit és  a 8 intellektuális típust,  melyek kombinációjával az össze ember jellemezhető.
 
A gyereknevelésben 2 hatalmas akna létezik. Az egyik, amikor a szülő nem ismeri a saját adottságait. A másik, amikor a gyerek adottságait sem ismeri. Innentől egy vak tapogatózás kezdődik. Az ilyen gyereknevelés esélye a sikerre és a békességre annyi, mint bekötött szemmel célba dobni. Olykor lesz találat, de többnyire mellé megy.
 
A Kronó egy gyorsan elsajátítható, ütős önismeretet nyújtó módszer. Ahhoz, hogy kevesebb szenvedést és sérülést kelljen a gyerekeknek elszenvedniük, kifejezetten ajánlott megismerni magunkat és a gyerekeket is.
 
Óriási segítség: 
  • pedagógusoknak, 
  • szülőknek, 
  • edzőknek,
  • tanácsadóknak
  • ...
 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében