Blog

Blog

Színész, aki nem szereti a nyilvánosságot?

Az Érzékeny adottságú emberek nem szeretik a rájuk irányuló figyelmet, mégis sok érzékeny embert találunk a színésznek között. Hogy lehet ez?
 
A Kronobiológia tananyag alapvetése, hogy az Érzékenyek visszahúzódóak. Ők nem szeretnek a középpontban lenni. Nekik szuperérzékeny, lepketörékeny lelkük van és mindent magukra tudnak venni.
 
Persze figyelembe kell venni, hogy milyen fizikai tulajdonság párosul ehhez az érzelmi vérmérséklethez, mert a magas fizikai értékek eltakarhatják az érzékenységet. De a valódi lelkiviláguk akkor is sérülékeny lesz, csak legfeljebb a külvilág nem látja, mert mindig a „vezető kontúrt” látjuk.
 
A ráhangolódás képessége
 
Szuper-érzékenységük miatt rendkívüli pontossággal rá tudnak érezni mások lelkiállapotára, kivételes empatikus képességekkel rendelkeznek. Ennek ellenére segíteni nem tudnak, mert nem biztos, hogy van ehhez erejük, leblokkolja őket ez a sok érzelem.
 
Mivel alacsony „ÉN” értékkel rendelkeznek, ezért nagyon finom az antennájuk.
Érdekes, hogy a színészek között feltűnően sok az ilyen alacsony „én” számmal rendelkező ember (Brad Pitt, Angelina Jolie, Richard Dreyfuss, Latinovits Zoltán, Végh Péter stb.), pedig azt gondolhatnánk, hogy az megy el színésznek, aki érzelmileg jobban el van látva energiával. Mondjuk a Diplomatikusok vagy az Önérvényesítők kifejezetten szeretik, és olykor el is várják, hogy rájuk figyeljenek, szeretnek a középpontban lenni, azonban egy alacsony „én” számmal megáldott ember ezt a figyelmet nem szereti. Az Érzékeny, de egy Önfeláldozó is (pl. Sandra Bullock, Domján Edit, Meg Ryan) nehezen viseli, ha ő áll a középpontban. És mégis, itt vannak ezek az emberek, akik ragyogó színészek.
 
Nézzük a magyarázatot!
  1. ok, a ráhangolódás képessége. Megérzik, hogy egy-egy szerep, egy-egy karakter mögött milyen érzelmek vannak – és ettől válnak hitelessé.
  2. ok: remekül el lehet bújni a szerep mögé, így biztonságban vannak és képesek elviselni a rájuk irányuló figyelmet a színpadon.
A civil életüktől azonban igyekeznek távol tartani az illetékteleneket. Ha címlapra kerülnek, az sokkal jobban megviseli őket, mint például egy Önérvényesítő Tom Cruis-t vagy Meghan Markle-t.
 
Mondhatnátok, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie sokat szerepeltek a sajtóban. Azonban észrevettétek, hogy ők másképp csinálták? Kitaláltak egy igazi „Hideg” megoldást – nem vettek tudomást a róluk megjelenő cikkekről és fotókról.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Miért nem tanul meg egyetlen magyar szót sem?

Járj a saját cipődben! Nem biztos, hogy olyan vagy mint mások

Az önismeret csökkenti a bűntudatot

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében