LotuszElvalaszto

Blog

Blog

Te hideg szeretnél lenni vagy inkább érzékeny?

Neked hogy tetszene, ha Hidegnek, Flegmatikusnak vagy Szangvinikus-Kolerikusnak titulálnálak?

Nos, amikor elhatároztuk, hogy létrehozzuk a mindenamikrono.hu oldalt még mi is a fenti elnevezéseket használtuk. De néhány elemzett - még a fejlesztő technikus srácok is - azt mondták, hogy nekik nagyon nem jönnek be ezek a kategóriák. Például Zsolti nem érezte magát flegmának. Nem is az! De ő az elnevezésből erre asszociált.

Aztán az egyik ügyfelem szintén reklamált, hogy ő nem egoista. Valójában tényleg nem az a szónak abban az értelmében, ahogy erre gondolt.

Szerencsére megéli az adottságait és tudja képviselni az érdekeit, vagyis hordozza az egoisztikus vezető tulajdonságokat. De nem igazán szerencsés az elnevezés akkor, amikor egy laikus megkapja a Kronobiológiai elemzését és azt olvass, hogy ő egoisztikus.

Szóval, azt vettük észre, hogy az elnevezések egyeseket zavarnak, másokat sértenek.

Ezért döntöttünk, aztán ötleteltünk, mire végül megszülettek az új, kifejezőbb tulajdonságnevek.

De volt még egy okunk!

Amikor átveszünk egy módszert és továbbfejlesztjük a tapasztalataink alapján - mi épp ezt tettük -, akkor minden szereplőnek jót tesz, ha új nevet ad a módszernek vagy új terminus technicus-okat talál ki.

Mi le akartunk válni a kronobiológia információs rendszeréről és továbbra is szeretnénk beépíteni a saját tapasztalatainkat.

Eközben mélyen meghajolunk a módszer apja és nagy asszonya előtt.

Köszönet Prof. Dr. Artúr Zsazskovnak és Dr. Tatjana Szmirnovanak.

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

Előfizetés

Személyiségteszt

Munkafelület

Tanfolyam

Videók