Blog

Blog

Vállalhatatlan gyerek az étteremben

Bánjunk vele vérmérséklete szerint.
 
Emlékszem egy régi történetre pár évvel azután, hogy megtanultam a Kronobiológiát.
Ebédidő a közeli étteremben, zsúfolt asztalok. A szomszéd asztaltársaság vergődött a kellemetlen helyzetben. Az anyuka tehetetlen, mert a gyerek engedetlenkedett. Az apa közönyös akart lenni, mintha nem is velük lenne, a nagyszülök pedig megbotránkoztak a menyük vergődésén.
 
Utólag kiderült, hogy a kisgyerek nyilvánvalóan Raptorikusnak született. Ezt már abból is gondoltam, hogy annyira élvezte, ahogy sakkban tarthat mindenkit. Hangos volt és féktelen, mert tudta, hogy senki nem tud az útjába állni. Próbálgatta, merre vannak a határai, de nem találta.
 
Mindannyian láttunk már ilyet, tudjuk milyen kellemetlen minden résztvevő számára.
A nyugodt temperamentumú, finom adottságú anyuka nem tudta, mit kezdjen ezzel a szemmel látható kellemetlen gyerekkel.
 
Az apa, aki konzervatívnak tűnt, a legszívesebben elsüllyedt volna szégyenében. Úgy gondolta, ami itt történik az nem való, ezért igyekezett úgy tenni, mint akinek fontos olvasnivalója van az étlapban.
 
A nagymama pedig mindenki számára egyértelműen jelezte, hogy az ő gyereke soha nem viselkedett így, mert annak idején ő jó szülő volt.
 
Mivel ismertem őket oda köszöntem az anyukának. A kislány is észrevett és neki is integettem. Odaszóltam, hogy milyen imádnivaló. Mire az anyukája egyből felajánlotta, hogy magammal vihetem. Azt feleltem, hogy én boldog lennék, ha lenne egy ilyen kislányom. (Csak fiaim vannak.) Az ismerősöm döbbenten nézett rám, a gyereke pedig sugárzott a boldogságtól.
 
Végre talált valakit, akinek szimpatikus. Amikor elmondtam az anyukának, hogy pár éve megismertem a Kronobiológiát és a telefonommal gyorsan ki tudom számolni - ha szeretné - a gyereke adottságait. Nem tévedtem. Kiderült, hogy a kislány nem csak fizikailag erős és lendületes, de érzelmileg is szenvedélyes.
 
Ekkor elárasztott a kérdéseivel Egy idő után még az apuka is letette az étlapot és figyelt rám.
 
Elmeséltem mindegyiküknek, hogy ez a kislány bizony a Lobélikus és a Raptorikus tulajdonság keveréke. Jellemző rá az elevenség, az életszeretet, és a türelmetlen akarat, ami arra hajlamosítja, hogy vezető személy váljon belőle. De csak abban az esetben, hogyha a szülei az erősségeire fókuszálnak és nem pedig elnyomják és szégyenkeznek a viselkedése miatt.
 
Még javasoltam nekik a sportolást, a folyamatos tevékenységet, bízzanak rá feladatot, szabjanak rövid határidőt, hagyják, hogy próbálgassa az erejét.
 
Végül megsimogattam kislány copfját, belenéztem a szemébe és azt mondtam neki, hogy én tudom, hogy ő jó, ezért el is várom, hogy így viselkedjen.
 
Így is lett, bár ez csak később tudtam meg.
 
A Kronó által elkezdhetjük megérteni önmagunkat, társunkat, gyerekünket és megtanulhatjuk miként működhetünk velük együtt bölcsen és okosan. Ha vesszük a fáradtságot annak megértésére, miként működik a többi ember, akkor gyakorlatilag bárkivel ki tudunk jönni, még a gyerekeinkkel is. 

Ha szeretnél a témában további érdekes információkat olvasni és szeretnéd rendszeresen megkapni az aktuális bioritmusodat, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre

Payment

Analysis

Worksheet

Course

Videos

Blog

Legyél büszke arra, hogy önfeláldozónak születtél!

Magas életenergiával élve sem könnyű

Ne akkor kapj észbe, amikor már elhagytak!

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében